Eile avaldati Kõrgemasse Sõjakooli vastuvõetute nimekiri

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjakooli üldfüüsilisel testil näidati kandidaatidele, kuidas harjutust õigesti sooritada.
Sõjakooli üldfüüsilisel testil näidati kandidaatidele, kuidas harjutust õigesti sooritada. Foto: Kristjan Teedema

Sõjakooli kodulehel on üleval kandidaatidele vastavate numbrite list ja SAIS-ist saab näha ka nimekirju. Kokku võeti põhikursusele vastu 85 õppurit ning magistrisse 10 tegevväelast.

Kõrgemas Sõjakoolis hakkab maaväe suunal õppima 67, mereväe suunal 6 ja õhuväe suunal 12 tudengit.

Kokku on neid planeeritust kümne võrra rohkem sellepärast, et varasemalt on ühtlustuskursuselt olnud ka neid, kes tahavad oma valikust loobuda.

Vastu võeti ka kandidaadid, kel jäi mõni punkt füüsilisest testist puudu, kuid nad tõestasid end akadeemilisel testil ja vestlusel. Neile antakse uus võimalus kehaliste võimete testiks pärast ühtlustuskursust.

Maaväe erialale sisse saanute hulka kuulub ka kuus kandidaati, kes läbisid katsed edukalt juba enne ajateenistusse minekut ning on nüüd valmis alustama oma õpinguid.

Varasema ajateenistuskogemuseta sooritasid sel aastal sisseastumiskatsed edukalt 13 maaväe eriala kandidaati ja üks õhuväe eriala kandidaat. Nad saavad kooli õppima asuda järgmisel aastal, pärast ajateenistuse läbimist.

Vastuvõetute nimekirjad on üleval Kõrgema Sõjakooli kodulehel ja kaitseväe ühendatud õppeasutuste peamaja fuajees. Vastuvõetud saavad oma õppima tulekut kinnitada SAIS-is kuni 6. augusti õhtuni. Uut kursust oodatakse kooli 10. augustist.

Kokku laekus sel aastal Sõjakooli avaldusi 209. See ei tähenda puhtalt kandidaatide arvu, sest avalduse sai esitada ka kahele erialale korraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles