Kaupmehe elurajoonis kerkib esimene maja

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu külje all Vahi alevikus Kaupmehe elurajoonis kerkiva kolme kortermaja arhitekt on Janno Põldme.
Tartu külje all Vahi alevikus Kaupmehe elurajoonis kerkiva kolme kortermaja arhitekt on Janno Põldme. Foto: AS Merko Ehitus

Tartu külje all Eesti Rahva Muuseumi naabruses on alanud uue elurajooni rajamine, esimene kortermaja valmib seal järgmise aasta alguses.

Tartu vallas Vahi alevikus Kaupmehe tänavas hakatas ASi Merko Ehitus kontserni kuuluv AS Merko Ehitus tütarettevõte AS Merko Tartu korteriarenduse, kuhu kuulub kolm kortermaja kokku 90 korteriga, teatas AS Merko Ehitus.

Kaupmehe kortermajad kerkivad Pärna allee elupiirkonna kõrvale, kus Merko on aastatega arendanud ja ehitanud kümme kortermaja ning müünud ligi 300 korterit.

Merko Tartu on Kaupmehe tänaval alustanud esimese 30 korteriga maja ehitust, need uued kodud valmivad järgmise aasta veebruaris.

Kolmekorruselistel B-energiaklassiga kortermajadel on eraldi gaasikatlamaja. Korterid on vesikeskküttega, küttekehadeks radiaatorid ning vannitubades elektriline põrandaküte.

Majade arhitekt on Janno Põldme, elamiste sisekujunduse on loonud OÜ Põldme. Koduostja saab valida kolme siseviimistluspaketi vahel.

Kahe- kuni neljatoaliste korterite juurde kuulub parkimiskoht ja panipaik. Korterite hind jääb vahemikku 58 000–101 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles