Vana sünnitusmaja ootab hanke võitjat

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lossi 36 endine sünnitusmaja peaks valmis saama 2011. aasta sügiseks, et sinna saaks sisse asuda sotsiaal- ja ha­ridus­teadus­kond.
Lossi 36 endine sünnitusmaja peaks valmis saama 2011. aasta sügiseks, et sinna saaks sisse asuda sotsiaal- ja ha­ridus­teadus­kond. Foto: Andres Ehrenpreis

Oktoobri alguses koitis riigihanke tähtaeg, millega otsiti Toomemäel asuva endise sünnitusmaja ümberehitajat. Sellest saab tulevikus Tartu Ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonna hoone.


Hea uudis on, et Lossi 36 hoones ehitustööde jätkamiseks on soovi avaldanud üheksa ettevõtet. Kehvem on aga see, et nendest sobivaima väljavalimine võtab veel omajagu aega.

Tartu Ülikooli hangete ja arendustalituse juhataja Heiki Pagel rääkis, et odavaim pakkumine oli 59,7 miljonit, kalleim aga 81,4 miljonit krooni. Millised firmad pakkumise tegid, ei saa ülikool enne võitja väljavalimist avaldada.

Himustati enamat

Tänavu aprillis algasid Toomel endises sünnitusmajas ehituseks ettevalmistavad lammutustööd, mis aga juunis katkesid, sest peatöövõtja Koger ja Partnerid soovis algsele riigihanke vähempakkumise summale, 41,5 miljonile kroonile, miljoneid lisaks.

Lossi 36 esimesel ümberehituse riigihankel tegi odavaima pakkumise Facio Ehitus, kes oleks maja remontinud 34,7 miljoni krooni eest. Odavuselt teine pakkumine tuli Nordecon Ehituselt, 36,6 miljonit, ning firma Koger ja Partnerid pakkumine oli kolmandal kohal.

Tähtaeg teadmata

Pakkumistest parima väljaselgitamiseks on praegugi vaja võrrelda umbes 1100 andmerida ning see venitabki lõpliku otsuse langetamist. «Võitja selgub pärast seda, kui riigihanke komisjon jõuab pakkumised detailselt läbi vaadata,» selgitas Pagel.

Sotsiaal- ja haridusteaduskonna hoone pidanuks valmima 2011. aasta lõpul. Heiki Pageli sõnul sõltub ehituse jätkumine ning hoone lõplik valmimine sellest, millal leping sõlmitakse. «Seega on mingeid kindlaid kuupäevi praegu raske välja käia,» tõdes Pagel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles