Viie tee rist saab parema lahenduse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie tee ristmiku läbimine on autojuhtidele praegu paras katsumus.
Viie tee ristmiku läbimine on autojuhtidele praegu paras katsumus. Foto: Kristjan Teedema

Autojuhtidele aastaid peavalu tekitanud Aardla-Soinaste-Raudtee viie tee ristile ehitatakse sügiseks lõpuks ringristmik.

Tartu linnavalitsus tunnistas Aardla-Soinaste-Raudtee tänava ristmiku rekonstrueerimiseks korraldatud riigihankel edukaks OÜ Maveter 250 779,79-eurose pakkumuse ja sõlmib ettevõttega hankelepingu.

«Kui kõik asjad laabuvad, saab töö tehtud septembriks,» ütles Tartu abilinnapea Valvo Semilarski.

Problemaatilise ristmiku ümberehitamise kavandamine pole läinud tõrgeteta. Kevadel luhtus esimene riigihange, sest pakutud hind ületas paarisaja tuhande euroga linna võimalusi. Tartu abilinnapea Jarno Laur lubas toona, et projektile kriipsu peale ei tõmmata, otsitakse lihtsamat-odavamat võimalust.

Valvo Semilarski sõnul lähebki nüüd töösse lihtsam lahendus. «Tõmbasime ristmiku piire koomale, esimese projekti järgi oli plaan see kaugemale ehitada,» rääkis ta. «Jätsime praegu ära ka Aardla ja Soinaste tänava bussitaskute tegemise, vähendasime valgustite hulka ning jätame puutumata kõnniteed. Silmale saab seal kõik ilus.»

Maa-alused tööd on Aardla-Soinaste-Raudtee ristmikul tehtud.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles