Ülikoolid soovivad riigilt teistsugust rahastamismudelit

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval Tallinnas kohtunud Tartu Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli juhid leidsid, et ülikoolid ei saa jätkata seniste rahastamistingimustega ning teevad ettepaneku haridus- ja teadusministeeriumile finantseerimispõhimõtete ümbervaatamiseks.


Tartu Ülikooli rektori Alar Karise hinnangul puudutaksid suuremad muutused ennekõike baasfinantseerimise osakaalu suurendamist, amortisatsiooni ja õppetöö teaduspõhisuse arvessevõtmist ning ülikoolidele suurema otsustusõiguse andmist Euroopa Liidu programmide finantsvahendite kasutamisel, vahendas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Tallinna Tehnikaülikooli rektori Andres Keevalliku sõnul on kahe ülikooli peamine eesmärk akadeemilise kvaliteedi tagamine, ühine töö õppekavade arendamisel ja dubleerimise vähendamine.

Kohtumisel arutati veel TÜ ja TTÜ rolle Eesti riigi regionaalse arengu tagamisel - vastastikku täpsustati tegevusi Tallinnas ja Tartus, samuti oli kõne all ülikoolide tegevuse tulevikuperspektiivid mujal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles