Kassitoomel kõlavad klassikalised viisid

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise sümfooniaorkester andis Kassitoomel tasuta suvekontserti ka möödunud suvel.
Vanemuise sümfooniaorkester andis Kassitoomel tasuta suvekontserti ka möödunud suvel. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval annab Tartus Kassitoome orus traditsioonilise tasuta suvekontserdi Vanemuise sümfooniaorkester.

Sel aastal tähistab viiendat korda toimuv vabaõhukontsert väikest juubelit ning sellest tulenevalt üht läbivat stiiljoont tänavu ei ole. «Juubelile kohaselt tulevad ettemängimisele kõige sobilikumad teosed Kassitoome jaoks,» rääkis Vanemuise pressiesindaja Krista Leipsig.

Kavas on Wagneri, Martinu, Massenet', Verdi, Mendelssohni, Bizet', Tubina, Rossini, Medinshi, Bellini, Gounod' ja Respighi teosed.

Orkestrit juhatab dirigent Paul Mägi.

Tänavu on orkester esmakordsel suvekontserdile külla kutsunud ka Vanemuise balletisolistid, kes pühapäeva õhtul tantsivad Silas Stubbsi loodud originaalkoreograafiat.

Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontserdi tarbeks ehitatakse homme Kassitoome orgu suur lava. Töödega on kavas valmis jõuda laupäeva pärastlõunaks.

Teater soovitab kontserdile tulijatel kaasa võtta sobiva istumisaluse, et ennast Kassitoome nõlvadel mugavalt tunda. Publik on oodatud alates kella poole kaheksast.

Kassitoome kontserdiga jätkab Vanemuise teater pikka traditsiooni. Nimelt korraldas Vanemuine juba 20. sajandi algupoolel suviti aiakontserte, mille keskmes olid samuti klassikalise muusika palad. Traditsioon taaselustati Vanemuises 2011. aastal.

Vanemuise suvekontsert

  • Pühapäeval kell 21 Kassitoome orus.
  • Vanemuise sümfooniaorkestrit dirigeerib Paul Mägi.
  • Solistid Pirjo Püvi (sopran), Karmen Puis (sopran), Valentina Kremen (mezzosopran), Reigo Tamm (tenor), Märt Jakobson (bass).
  • Vanemuise balletisolistid Hayley Blackburn, Maria Engel, Alain Divoux, Benjamin Kyprianos, Jacob Hoover, Lawrence Massie.
  • Klarnetisolistid Tõnu Kalm ja Heimo Hodanjonok.
  • Keelpillikvartett koosseisus Kadri Sepalaan, Kadri Rehema, Anna Samsonova ja Enno Lepnurm.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles