Peaaegu pooled kliinikumi võlgnikud on arved tasunud

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Kliinikum hooned, vaade erakorralise meditsiini osakonna sissepääseule.
Tartu Ülikooli Kliinikum hooned, vaade erakorralise meditsiini osakonna sissepääseule. Foto: Kristjan Teedema

Tartu ülikooli kliinikumi võlgnikega tegelemise oma õlule võtnud krediidihaldusettevõtte Lindorff teatel on ligi pooled kliinikumi võlgnikud oma kohustused tasunud.

«Pooleteise kuuga on 5600 võlgnikust 2500 oma kohustused kliinikumi ees täielikult tasunud,» teatas Lindorffi teenindusjuht Inga Piiroja. «Suuremate võlgnevuste korral on sõlmitud ajatatud maksekokkuleppeid, selliseid suuremaid võlgnikke on paarsada.»

Piiroja hindas tulemust väga heaks, lisades, et see on oma mõju avaldanud juba ka teistele riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutustele, kes pakuvad tasulisi teenuseid, mille eest ei pruugi kõik inimesed olla õigeaegselt maksnud. Piiroja hinnangul tuntakse rohkem huvi oma kohustuste vastu ning ollakse arvete tasumisega varasemast hoolsamad.

«Võlgu jäämine ei saa olla norm ega ühiskonna poolt aktsepteeritud elustiil ning me näeme, et niisugune signaal on teele läinud,» märkis ta.

Kliinikumi nõuetega tegelemisel on ilmnenud, et maksmata jätmise peamine põhjus on olnud inimlik unustamine, seega on piisanud ka vaid kohustuse meeldetuletamisest.

Küsimuse peale, kui suure võla krediidiettevõte Lindorff kliinikumilt oma menetlusse ikkagi sai ja kui suur summa on sellest siis tagasi makstud, vastas Piiroja, et rahanumbreid nad praegu avalikustada ei soovi.

Kliinikum ise teatas aprilli keskel, et kuna arve tasumisega on viivitanud 6500 inimest ja võlasumma kokku on 213 585 eurot, siis annab kliinikum võlglastega tegelemise alates 1. juunist edasi inkassofirmale.

Kliinikumi ja Lindorffi vaheline koostöö jätkub, kuna patsientide tasumata arveid tekib iga kuu juurde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles