Video ja galerii: tulevased sõjakooli kadetid näitasid vormi

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõrgemasse sõjakooli õppima asumiseks on vaja sooritada erinevad katsed. Täna näitasid Tähtvere pargis tulevased kadatid oma füüsilist vormi.

Üks kandidaatidest, Kristel Leola, lõpetas sel suvel 11 kuud kestnud ajateenistuse Kuperjanovi jalaväepataljonis. Ta arvas, et see oli parim ettevalmistus üldsfüüsiliseks testiks. Kõige raskemaks peab Leola jooksu ning kergemaiks osaks kätekõverdusi. „Ma arvan, et 11 kuud ettevalmistust on olnud piisav, et ülfüüsiline test edukalt läbida,” lisas Leola.

Kandidaatide hulgas oli ka nooremseersant Juhan Nurk. Ta on kaitseväes kokku olnud neli aastat – aasta jagu ajateenistuses ning kolm aastat Scoutspataljonis. Nurk läks katsetele optimistlikult, sest nelja aasta jooksul on ta vaid korra testis läbi kukkunud. „See oli ajateenistusse minnes esimene test, siis sain 179 punkti vajalikust 180st,” ütles Nurk. Tema jaoks on samuti raskemaiks alaks jooks, kõhulihased ja kätekõverdused tulevad lihtsamalt.

Sõjakooli spordiinstruktor Indrek Kaseorg praegusi katsealuseid eelmise aasta omadest kuidagi eristada ei suuda, tase on nagu ikka. „Punktide järgi näeb, et siia on tulnud ka mõni lihtsalt õnneotsija, kes pole end füüsiliselt ette valmistanud,” lisas Kaseorg.

Täna oli füüsilele testile oodatud 138 kadetikandidaati. Tähtvere pargis käis kokku neli vahetust, kell 8.30, 10, 11.30 ja 13.

Üldfüüsiline test koosneb 3200 meetri jooksust ning kätekõverdustest ja kõhulihaste hajrutustest, mida tuleb sooritada kahe minuti jooksul võimalikult palju. Alustatakse kätekõverdustega, siis kõhulihased ja seejärel jooks. Iga ala vahel on vähemalt 10 minutit puhkeaega. Soorituste arv või aeg on vastavuses punktidega. Katse edukaks läbimiseks on vaja igalt alalt koguda vähemalt 60 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles