Äraarmastatud karud ja tibatilluke nukk teevad lelukogu eriliseks

Kadi Raal
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleskeeratav põrnikas ja mänguautod.
Üleskeeratav põrnikas ja mänguautod. Foto: Kristjan Teedema

Puhkusest unistamise lõpetas mänguasjamuuseumi varahoidja Liis Reha juuni lõpus, kui muuseumisse jõudsid suured annetused ja kogu üha kasvas. Paisuvas kogus on erineva vanuse, päritolu ja taustalooga lelusid juba mitu tuhat ning kõige erilisemate väljavalimine ajalehes tutvustamiseks ei osutunud kergeks.

Varahoidja õnneks oli suur töö valiku langetamisel juba varem tehtud. Nimelt oli mänguasjamuuseumis kevadel üürikest aega näitus «Väga väike näitus väga väikesest nukust ja teistest asjadest», kuhu vaatamiseks oli välja pandud viimaste kuude kõige põnevamad annetused. Üsna mitu siin tutvustatavatest leludest jõudis seal uudistajate silme ette.

Kõige värskematest annetustest ei osanud Reha midagi veel esile tuua, sest töö on alles pooleli. Sügisel asub mänguasjamuuseum koostööd tegema Tartu ülikooli folkloristikaosakonnaga: koos asutakse uurima 1990. aastate lapsepõlvepärimust. Ka enamik viimasel ajal saabunud mänguasjadest pärineb sellest ja natukene varasemast perioodist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles