Ilm lükkab kurgi tippaega edasi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Q Tartu avaturul müüs eile Jõgevamaal Puurmani vallas Kermani talus avamaal kasvatatud kurke Jaanika Rookmann. Peale tema oli avamaalt korjatud kurke ainult paaril letil. Kurgikilo hind oli eile turul 50 sendist 1.80 euroni.
Q Tartu avaturul müüs eile Jõgevamaal Puurmani vallas Kermani talus avamaal kasvatatud kurke Jaanika Rookmann. Peale tema oli avamaalt korjatud kurke ainult paaril letil. Kurgikilo hind oli eile turul 50 sendist 1.80 euroni. Foto: Kalev Saar

Kapsale on tänavune jahe ja vihmane suvi ideaalne, ka kõrvits kasvab jõudsalt, kuid soojalembesele kurgile selline ilm ei istu: avamaalt korjavad kurki praegu vaid suured kasvatajad, kelle saak on kasvanud katteloori all.

Jõgevamaal Puurmani vallas Kermani talus hakati avamaalt katteloori all kasvatatud kurke korjama eelmisel nädalal. Suurem osa saagist läheb ASi Salvest, üht-teist jõuab ka turule.

«Tavaliselt on sel ajal kurgi tippaeg, aga tänavu pole sellest juttugi,» rääkis eile Tartu avaturul Kermani talu avamaakurke müünud talu noorperenaine Jaanika Rookmann. «Ilmad on liiga külmad. Kurk kasvab, kui öösel on kümme-viisteist kraadi sooja, aga sel suvel on meil nii soe päeval.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles