Suviseid maale jätkub paljudele seintele

, Kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praktikat juhendanud kunstnikust õppejõud Jüri Kask kohendas tööd, mille autor on Maarja Nurk.
Praktikat juhendanud kunstnikust õppejõud Jüri Kask kohendas tööd, mille autor on Maarja Nurk. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli raamatukogus on pea kõik näitusteks sobivad seinad kahel korrusel hõivanud ülikooli maaliosakonna suvepraktika tööde väljapanek.


Osakonnas peab iga õppija pärast esimest kursust harjutama oma kätt ja silma ka looduses. Suvised maalilaagrid on olnud Eestimaa eri paikades ja seda stuudiumi on juba üheksa aastat juhendanud Jüri Kask.

Kahel viimasel suvel on laagrikoha noorte loomingulisele seltskonnale võimaldanud Aivar Merila Pärnumaal Häädemeeste kandis. Nüüdne näitus kannab seetõttu nime «Merila maastik».

Maalijad mere ääres

Sel suvel elasid ja maalisid laagrilised päris mere ääres – Piirumi külas. Laagris oli seekord 25 noort. Kohustusliku esmase praktika läbisid 12 üliõpilast.

Teised osalejad olid rohkemate kogemustega ja osalt juba vanad kalad – maalijad, kellel käes bakalaureuse- või magistrikraad. Ühise maalimise õhkkond on kaasahaarav. Seetõttu ongi sellise laagri võimalusi mitu korda kasutanud teiste seas ka Irina Krivonogova, Maarja Nurk ja Anna Hõbemäe.

12. oktoobril avatud näitus esitab valminud töödest valiku, millesse on mahtunud 17 noore loomingut.

Oktoobri lõpuni

Maastikumotiivide ja meeleolude ring on avar. Näha saab merd ja metsa, uljaid etüüde ja rahulikumaid kompositsioone, lähi- ja kaugvaateid, loodusest inspireeritud leidlikke uusi kujundeid, nii värvikat tundemaali kui ka asjalikumat realismi.

Varasematele aastatele võrdlevalt tagasi vaadates märkis Jüri Kask, et esimest korda praktikal olnute tööde tase on tõusnud.

Seda ilmselt seetõttu, et juba ülikooli astujate tase on olnud kõrgem.
Nooruslikku ja suverõõmsat näitust saab Tartu Ülikooli raamatukogus vaadata 29. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles