Vanavaralaat Alatskivil: lokitangidest sammaldunud puujalani

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lakkamatu autoderivi sõitis täna ennelõunal Tartust Alatskivi poole, kus peetakse üheksandat vanavaralaata. Kauplejaid on sadu, puudu pole ka uudistajatest ja ostjatestki.

Kaup ja hinnad on seinast seina: koju võib viia näiteks 15 euro eest vana pritsimeeste ja mootorratturite kiivri, 20-eurose margapuu, 30 euro eest N. Liidus koduse vahvlitegemise propageerimise ajast pärit vahvilmasina või 15 euro eest tänapäeval üsna haruldaseks muutunud puureha.

Pliidi peal kuumaks aetavate lokitangide eest küsiti viis, 40-liitrise alumiiniumist piimanõu eest 20 ja hästi säilinud kokkupandava jalgratta eest 85 eurot. Müüja lubas rattaga kaasa anda ka tagavararattad.

Ida-Virumaalt Avinurmest (parandatud: algses tekstis oli Adaverest) pärit korvimeistrid pakuvad männilaastust korve, mis sõltuvalt suurusest maksavad 8–12 eurot.

Ühe meistri sõnul äri päeva esimeses pooles hästi ei läinud, laastukorvid polevat enam moes.

Ka kergelt sammaldanud, kuid müüja kinnitusel väga hästi tehtud puujalg ei leidnud lõunaks ostjat, kuigi vaatajaid ja ka lähemalt uurijaid oli palju.   

Keskpäevaks rivistasid vanatehnikaklubi Levatek sohvrid laadaplatsi taha kenale muruväljakule üles oma autod.

Vanavara ja ka uue kaubaga kaubeldakse Alatskivil täna õhtupoolikuni. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles