Nordeconil valmis raudteeviadukti tõstmisest video

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paar nädalat kokku pandud kraana tõstis 8. juuli varahommikul Ülenurme vallas paika raudteeviadukti betoonosa.
Paar nädalat kokku pandud kraana tõstis 8. juuli varahommikul Ülenurme vallas paika raudteeviadukti betoonosa. Foto: Jarno Laur

Tartumaal Ülenurme vallas paigaldas AS Nordecon 8. juuli hommikul kiirmeetodil ligi 300 tonni kaaluva raudteeviadukti. Rongiliikluse katkestus Tõrvandi ristmiku ehitusel oli kõigest 31 tundi.

Unikaalse sillatõste tegi selleks Lätist Eestisse toodud maailma üks suuremaid mobiilseid kraanasid, mille tõstevõime on kuni 750 tonni.

Sellise sillatõste puhul on väga olulised ettevalmistavad tööd, ohutus, läbimõeldud ja julge insenerialane tegutsemine, kinnitas Nordecon ASi juhatuse liige Erkki Suurorg. Kuna rongiliiklust ei saa sulgeda väga pikaks ajaks, pidi kiire tõste nimel pingutama enam kui poolsada spetsialisti.

Selle ajaga demonteeriti raudtee, kaevati välja mai keskel rajatud betoonvaiad, paigaldati tugiosad, tõsteti tekiplaat omale kohale, täideti viadukti otsad, paigaldati pealesõiduplaadid, taastati raudtee muldkeha ja pealisehitus.

Juuli teises pooles tulevad Tartu läänepoolse ümbersõidu viiendal ehitusalal ka mõned liikluskorralduse muudatused, millest olulisim on vastvalminud Lennujaama viadukti kasutuselevõtt. Sellega seoses suunatakse Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee liiklus alates Ülenurme-Külitse tee ristmikust vanalt maanteetrassilt uuele osale ja üle valminud Lennujaama viadukti. Vanalt Ülenurme-Külitse tee ristmikult kaob ära parempööre Võru suunas ning Külitse ja Tõrvandi poolt tulevad liiklejad saavad Võru suunas sõita Külitse ja Tehnopargi tee uuelt ringristmikult kasutades valminud uut Lennujaama teed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles