Palliralli kogus heategevuseks 1841 eurot

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pallirallil visati Emajõkke 5000 värvilist palli.
Pallirallil visati Emajõkke 5000 värvilist palli. Foto: Kalev Saar

Kokku osteti pallirallile 906 piletit ehk annetati 1812 eurot, lisaks annetati 29 eurot ka palliralli pangakontole. Kogu annetus läheb Era tänava kristlikule noortekodule.

Läinud pühapäeval peeti Emajõel palliralli, milles osalemiseks said kõik soetada endale kahe euro eest pileti, pileti number vastas numbrile pallil. Ürituse käigus loositi välja ka auhinnad, kuid peamine eesmärk oli siiski heategevus.

Üks ralli korraldajatest, Väino Pool ütles, et kristliku noortekodu toetamine juba traditsiooniks saanud. „Meil on nendega koos palju tegevusi ja kogu noortekodu majandamine on läbipaistev, seega me teame, et raha läheb õigesse kohta,” rääkis Pool.

Tema sõnul oleks palju raskem leida perekondasid, kelle rahalised vajadused sama hästi välja paistaksid. Kuna noortekoduga on palliralli korraldajatel tihe läbikäimine, siis nähakse neid noori ja teatakse nende unistusi. Pooli sõnul on seal piisavalt palju neid, kes toetust vajavad. Raha ei kanta kohe noortekodule üle, vaid selgitatakse enne välja, mida kõige rohkem vaja on ja siis aidatakse see soetada.

Priit Kallejärv on noortekodu kasvandik, nüüdseks on ta täiskasvanu ja aitab samuti pallirallit korraldada. Ta ei osanud veel täpselt öelda, mille jaoks raha läheb, kuid suure tõenäosusega kultuurivaldkonda, soetatakse mõni uus instrument või toetatakse esinemisreisi välismaale, võib-olla saab kaasa aidata ka mõne õpilase õppemaksu tasumisele.

Varasematel aastatel on toetused olnud suuremad, sest üritust on korraldatud koos JCI Toomemäega ning mida rohkem inimesi, seda rohkem reklaami ja müüki. Tänavu jäi ürituse korraldamine vaid LC Tartu Tamme kanda, sest JCI Toomemäe ettevõtmised on suunatud pigem Tartu linna andekate noorte toetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles