Maastikusõiduklubi viib lapsed metsa

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk eelmise suve heategevast sündmusest, mil Tartu Off-road Klubi lastele vägeva maastikupäeva korraldas.
Hetk eelmise suve heategevast sündmusest, mil Tartu Off-road Klubi lastele vägeva maastikupäeva korraldas. Foto: Kristjan Teedema

Tartu Off-Road klubi liikmed võimaldavad lastel lähemalt tutvuda ATV-de, maasturite ja mootorratastega, soovides märku anda, et jah, neil on lärmakas hobi, kuid nad ei ole koletised.

Klubi juhatuse liige Siret Kriisa ütles, et niisuguseid «Lapsed metsa» motopäevi on nad läbi viinud juba mitu aastat. Tänavu teist aastat korraldavad nad sellise päeva Tartu lastekaitseühingu tähelepanu all olevatele peredele, kel ei ole kas toimetulekuraskuste või muude põhjuste tõttu väga palju võimalusi oma lapsi meeldejäävaile suveüritustele saata.

Küsimusele, miks nemad seda teevad, vastas Siret Kriisa, et kuna nad käivad nagunii autodega sõitmas ja kütust kulutamas, siis miks mitte teha ühtlasi kellelegi midagi head ja kasulikku.

«Et motomeeste ning -naiste maine on igal pool maha tehtud, siis meie soov on näidata, et jah – meil on lärmakas hobi, aga me ei ole koletised,» märkis ta.

Kriisa lisas, et ta on igal aastal saanud selle sündmuse järel väga hea enesetunde, eriti päeva lõpul, mil lapsed kallistama tulevad ja aitäh ütlevad.

Tänavu on laste metsamotopäevale loota veel rohkem tehnikat kui mullu.

Kohal on Eesti Punase Risti Jõgevamaa seltsi liikmed, kes viivad läbi lühikese esmaabikoolituse. Samuti on üks toetaja maanteeamet, kust tulevad inimesed rääkima lastele ohutust jalgarattasõidust.

Üritus algab Laguja külas 25. juulil kell 12 ja lõpeb kella 17 paiku. Sponsorite toel pakutakse ka lõunat ja jagatakse kingitusi.

«Päev tuleb tempokas ja õhtul kella viieks on lastel muljeid nii palju, et nad on rampväsinud, aga väga õnnelikud,» ütles Siret Kriisa eelmist aastat meenutades.

Tartu lastekaitseühingu inimestega, kes laste nimekirja koostavad, on  kokku lepitud see, et tänavu tulevad motopäevale peamiselt need lapsed, kes eelmisel aastal nimekirja ei mahtunud.

«Püüame tegutseda selle nimel, et järgmistel suvedel mahuks sündmusele veel enam lapsi,» ütles Siret Kriisa.

Tartu lastekaitseühingu liige Tiina Aasmäe kinnitas, et laager tekitas eelmisel aastal tõesti palju elevust.

«Näiteks ühes peres, kus kasvab neli poissi, ütlesid vanemad poisid kõige noormale, et see on titekate üritus. Läkski ainult kõige noorem, teised loobusid,» rääkis Aasmäe. «Aga noorima venna muljed olid pärast nii ägedad, et tänavu on ka need kolm suuremat poissi kohal.»

Aasmäe sõnul on laste ohutus tagatud ja nooremaid kui 10-aastasi lapsi osavõtjate hulgas ei ole. Vanusepiir oli korraldajaklubi üks tingimusi. Lapsed viiakse Laguja külla ja tuuakse tagasi bussiga ning nende jaoks on see päev täiesti tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles