Riho Illak läks tööle kaitseliitu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Illak
Riho Illak Foto: Sille Annuk / Postimees

Endine Tartu Ülikooli haldusdirektor Riho Illak asus oktoobri algusest tööle kaitseliidu peastaabi nõunikuna ning hakkab tegelema peamiselt organisatsiooni lasketiirudega.


Kaitseliidu avalike suhete juhi major Neeme Brusi sõnul on Riho Illakuga sõlmitud käsundusleping, mille järgi on tema peamine tööülesanne koostada kaitseliidu lasketiirude ja -väljade majandamise projekt. See on kavandatud mitme aasta tegevuseks, mille käigus tuleb paika panna lasketiirude arendamine koostöös ministeeriumide, omavalitsuste ja kodanikuühendustega.

Varem sellist nõuniku ametikohta kaitseliidus ei olnud ja Brusi sõnul ei korraldatud kohale ka konkurssi.

Vanemseersant Illak on kaitseliidu Tartu maleva akadeemilise malevkonna taasasutaja ning pealik juba 11 aastat. «Tema kaitseliidu-kogemus oligi peamiseks teguriks, mis viis kokku organisatsiooni juhtkonna ja Riho Illaku ideed kõnesolevasse käsunduslepingusse,» teatas Brus.

«Läbirääkimised Riho Illakuga kestsid ligi aasta. Nii et seda võib otsepakkumiseks nimetada tõesti,» lisas Brus.

Illak ütles, et kui inimesel on võimalus ühitada üks oma meelisharrastustest põhitööga, siis on see parim lahendus. Tööülesanded viivad teda mitte ainult Tallinna, vaid kõigisse Eesti maakondadesse. «Kodu ja pere on mul aga jätkuvalt Tartus,» sõnas Illak.

Leping kaitseliidu ja Riho Illaku vahel on sõlmitud kolmeks aastaks ning Brusi teatel on nõuniku töötasu võrreldav riigiametniku keskmise töö­tasuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles