Galerii: Tegevusterohke esimene hansapäev

Eleen Laasner
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimesel hansapäeval oli linnapilt kirju. Laat ulatus suure kaubamaja juurest poole Rüütli tänavani, lisaks veel raeplats. Erinevad hansalikud linnaosad pidasid enda nimele iseloomulikke üritusi.

Näiteks sai maitseelamuste linnas maha peetud parima hamburgeri võistlus ning raualinnas võis näha vanu autosid, jalgrattaid ja kaitseliidu varustust. Jõelinnas võis aga iga mööduja hüpata läbi kuumast saunast.

Lastelinnas sai lugeda koos koeraga, meisterdada kannelt ja õppida seda mängima. Julgemad võisid teha pai kitsele või ponile. Teaduslinn oli samuti tegevust täis, sai vaadata kivide sisse, ehitada küünalde abil sõitvat paati või joonistada 3D-pliiatsiga.

Kaarsilla juures võis tutvuda vana päästevarustusega ja näha, kuidas käib pottsepa töö vana tehnika järgi. Korstnapühkijatelt sai nõu puhtuse hoidmise kohta ning lastele tegid nad kaelaseotavaid õnnenööpe.

Eestimaisele kultuurile lisaks oli toodud ühtteist ka laiast ilmast. Nii saigi maailmatänaval proovida Hiinalikku ingverpiima või maitsta Sloveenia lihapirukat.

Tants ja trall käis mitmes paigus, kõikvõimalikel lavadel üle hansalinna, kui jalad väsima kippusid sai teha kosutava pausi mõnes söögikohas.

Tegevust oli igale vanusele ja huvirühmale. Kes täna vaatama ei jõudnud, siis homme on uus võimalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles