Kaks neiut müüvad hansalaadal käsitööd, et aidata haigeid lapsi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triin Karis (vasakul) ja Merili Ginter oma heategevat letti tuulepöörise järel sättimas.
Triin Karis (vasakul) ja Merili Ginter oma heategevat letti tuulepöörise järel sättimas. Foto: Aime Jõgi

Tartu hansalaadal Kaubahalli vastas olevas pargis on täna oma müügiletiga väljas Merili Ginter ja Triin Karis. Nad koguvad raha Eesti laste ja noorte diabeedi ühingule, et toetada peresid  tarvikute ostmisel, mis on vajalikud esimest tüüpi diabeediga igapäevaseks toimetulekuks.

Merili Ginteri ja Triin Karis lõpetasid sel kevadel Miina Härma gümnaasiumi 9. klassi ja jätkavad sügisel sama kooli 10. klassis. Nende heategev ettevõtmine kannab nime «Väike panus, suur mõju» ning on üles ehitatud selliselt, et kõigepealt koguvad nad inimestelt käsitööesemeid ja siis püüavad neid laatadel maha müüa. Osa ongi täna hansalaadal letil ning osa on sealsamas auhindadeks loteriis, kus iga loos võidab.

Merili Ginter ja Triin Karis on jaganud oma heategevat ideed sotsiaalvõrgustikus ning kutsunud inimesi üles kaasa aitama. Nad on välja kuulutanud käsitööesemete kogumispäevi ja ka ise käsitööesemeid valmistanud. Samuti on nad käinud sel kevadel Tartu kesklinnas lille- ja köögiviljaseemneid müümas – seemned annetas tüdrukuile nende idee toetuseks üks heasoovlik firma. Ja väike jääk neist seemnetest on praegugi eriti soodsa hinnaga laadal müüa.

Lõuna ajal uskusid Merili ja Triin, et on väljas kuni kella kaheksani õhtul. Ka on nad sealsamas homme kella kümnest kuni õhtul kella kuueni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles