Piirissaare vallavanema Maria Korotkova veerg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anna Kondratjeva töötab Piirissaare postkontoris, ta kaasa Ivan Kondratjev on saarel postiljon. Peale postkontori töö on Anna ilma palgata ametis ka valla sotsiaalköögis.
Anna Kondratjeva töötab Piirissaare postkontoris, ta kaasa Ivan Kondratjev on saarel postiljon. Peale postkontori töö on Anna ilma palgata ametis ka valla sotsiaalköögis. Foto: Maria Korotkova

Kolisime postkontori vallamajja, seni töötas postkontor meil kauplusega ühes majas. Midagi naistel omavahel juhtus, aga põhjus pole tähtis.


Postkontor on väga vajalik koht. Seal on palju kaupa ja meie inimeste pensionid tulevad sinna, keegi ei taha oma raha panka kanda. Vanad inimesed tunnistavad ainult seda raha, mis neil käes on. Panka kogumine on neile jama.

Raamatukogu on kah vallamajas ja raamatukogu juhataja Anna Toropova läheb 1. novembrist pensionile. Tal on oma majapidamine, lihtsalt enam ei suuda.

Anna töötab ka koristajana. Võib ju mõelda, et mis selles pisikeses vallamajas siis koristada on. Aga kütmine? Aga kevadel maja ümbruse koristamine? Vallamaja kõrval on velskrimaja, sinna käib perearst ning seegi maja peab olema köetud ja koristatud. Anna on tõsine abiline, väga kohusetundlik inimene.

Raamatukogu juhataja kohale on juba kolm avaldust, kõik oma inimestelt. Nii et pakkumisi on ja nõudmisi on vähe, ainult eesti keele oskus ja arvutioskus. Raamatukogu peab töötama, suvel on siin palju rahvast, kõik muudkui ründavad internetti.

Iga kuu ostame raamatuid ka. Anna oli väga hea raamatukogu juhataja. Mõnikord võtan kogust midagi, aga Anna ütleb kohe, et kuule, sa juba lugesid seda raamatut, võta midagi muud. Nii teeb ta kõigiga.

Eelmisel nädalal käis siin riigikogu liige Jüri Ratas, ta ise tahtis tulla. Imestas, et miks saarel lehma pole, miks di­gi­bokse ei ole, miks vähe ajalehti käib. Arutasime need teemad läbi, need riigikogu ja valitsuse inimesed elavad ju kuu peal! Nad imestavad, kui ütleme, et elame ju hästi. Küsivad, kuidas te hästi elate?

Aga elame ju hästi, sest meil on kõik olemas: leib on olemas, piim on olemas, vorst on olemas. Siia külla tulevad inimesed arvavad, et meil peaks teisi asju kah olema. Ei saa ju elada nii, et sul on rohkem asju kui raha!

Ütlesin Jüri Ratasele, et riigikogu peab Soome eeskujuks võtma. Meil on inimene vaid tühi koht, aga soomlased elavad oma rahva jaoks. Ütlesin otse: ärge leiutage jalgratast, tooge Soome seadused meile üle. No aga kas ta kuulab, Ratas on ju noor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles