Pühapäeval langeb Emajõkke värviline pallikosk

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palliralli algab sillalt pallide laskmisega vetevoogudesse.
Palliralli algab sillalt pallide laskmisega vetevoogudesse. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval umbes kell 16.30 langeb Kaarsillalt jõevoogudesse värviline kosk, mis mõni hetk hiljem moodustab veepinnal kireva parve. See koosneb mõnest suurest, aga enamasti sadadest ja sadadest väikestest plastpallidest. Igaüks neist kannab endas pisikest toetust, millest kokkuvõttes kujuneb kenake rahaline abi Tartu Era tänava noortekodule.

Sadakond meetrit eemal on finiš. Esimestena pallikogujani jõudnud pallide omanikke ootavad auhinnad. Peaauhinnaks on lodjasõit Jõmmuga, kuhu võitja saab kaasa võtta 35 sõpra. Ühe korraldaja Priit Kallejärve sõnul tuleb kogu seda umbes tund vältavat melu juhtima Mihkel Raud, kes astub sealsamas üles ka muusikuna.

Viiendat korda toimuva palliralli korraldab Lions Club Tartu Tamme koostöös hansapäevade tiimi ja Tartu linnavalitsusega.

Usaldusväärsed isikud on müünud palliralli nummerdatud pääsmeid eraviisiliselt, müügis on need aga ka Tasku keskuse infoletis ning Piletilevis - veebis ja müügikohtades. (Siia oli kirjutatud, et reede pärastlõunal tekib võimalus osta pileteid ka telefonitsi, kuid Priit Kallejärve teatel otsustati see telefoniteenus jätta siiski aktiveerimata.)

Aastal 2011 koguti pallirallil ligi 2000 eurot. Pool saadud rahast läks Tartu kristlikule noortekodule, kus soetati lastele batuut ja toetati osaliselt laste kontsertreisi Tšehhimaale. Asenduskodu elanikud olid väga tänulikud ka palliralli esikoha omanikule, kes auhinnaks saadud lodjasõidu kinkis noortekodule. Teine osa palliralli piletite müügitulust läks Ropka mänguväljakule võrkpalliplatsi rajamiseks. Väljak valmis juunis 2012.

Aastal 2012 koguti pallirallil annetusi kristliku noortekodu toetuseks ja Tartu Kultuurkapitali andekate laste stipendiumifondi. Kogunes 2613 eurot, mis jagati võrdselt mõlemale.

2013. aasta palliralli raames koguti raha kristliku noortekodu ja andekate laste huvihariduse toetamiseks. Piletimüügi tulu 2700 eurot jagati võrdselt mõlemale.

Mulluse palliralli piletimüügi tulu 3066 eurot jagati samuti võrdselt kristliku noortekodu ja andekate laste huvihariduse toetamiseks.

Tänavu algab heategevuslik palliralli 12. juulil kell 16 Kaarsillal. Piletiostjad toetavad Tartu Era tänava noortekodu. Reeglid, auhinnad ja eelmiste aastate pallirallide teave on avaldatud veebisaidil palliralli.eu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles