Maaülikool taaselustab Baeri-aegsed teeõhtud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee.
Tee. Foto: Caro/ Scanpix.

Enam kui 100 aastat tagasi kogunesid professorid aga ka tudengid ja sõbrad kolmapäeviti Tartus Karl Ernst von Baeri juurde, et veeretada sundimatus õhkkonnas juttu teadusest ning muust elust-olust. Nüüd soovib maaülikool teeõhtuid taaselustada.


Eesti Maaülikooli teadusloo uurimise keskuses ehk Baeri majas (Veski tn 4) algavad kolmapäevased teeõhtud, kus kuulatakse populaarteaduslikke ettekandeid ning peetakse diskussioone, vahendas maaülikooli pressiteade.

Esimesel ettekandeõhtul, mis algab 13. oktoobril kell 17, räägib Erki Tammiksaar teemal «Karl Ernst von Baer ja tema tegevuse seotus tänaste maaülikooli uurimisteemadega».

Iga kuu teisel kolmapäeval korraldatavate kokkusaamiste eesmärgiks on lähendada maaülikooli uurimissuundi ja pakkuda populaarteaduslikku ajaviidet nii maaülikooli töötajatele kui ka teistele huvilistele.

Baeri-aegsete teeõhtute traditsiooni taastajaiks on maaülikooli teadusprorektor Anne Luik ja maaülikooli teadusloo uurimise keskuse juhataja Erki Tammiksaar. «Erialainimene ei saa enamasti oma teadusvaldkonnast väljaspool seisvatest küsimustest aru, kuid ta peaks neist aru saama ja seepärast on vaja ettekandeid teha ka populaarses, kõigile arusaadavas vormis,» selgitas Erki Tammiksaar.

Teeõhtud jätkuvad maini ning uus hooaeg algab alati oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles