Tudengid möllavad jälle

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader kõige lühemast lõppvooru pääsenud filmist «Hääletaja».
Kaader kõige lühemast lõppvooru pääsenud filmist «Hääletaja». Foto: Kaader filmist

Kunagi ei tea, mis radu pidi loova tudengi mõtted käivad. Selleaastane Tudengifilm näitab, et üliõpilased mõtlevad ninjade, vanainimeste ja hääletajate raskest elust. Ja muidugi tudengitest.


Täna õhtul saab Ekraanis nautida umbes kahe tunni pikkust ülevaadet tudengifilmide koorekihist. 46 filmist on parima valimiseks välja võetud üheksa, millest lühim kestab umbes kaks minutit ja pikim veerand tundi.

Sügispäevade peakorraldaja Jaan Naaber rääkis, et Tudengifilmi populaarsus järjest kasvab ning filmide sisuline tase on ühtmoodi kõrge, mis teeb parima valimise keeruliseks.

Naabri sõnul saadeti filme kõigist kõrgkoolidest, kuid kvaliteetseimad tulevad Balti filmi- ja meediakoolist, kuna neil on kasutada kõige professionaalsem tehnika. Filmide tehniline kvaliteet on küll üsna erinev, kuid seda tasakaalustab asjaolu, et kõiki näidatakse ühe ja sama vana projektoriga.

Kohapeal on vaatajatel võimalik välja valida oma lemmik, kuid lõpliku otsuse teeb ikkagi žürii, kuhu kuuluvad festivali Sleepwalkers juht Helen Vinogradov, kriitik Kristiina Davidjants ning režissöörid René Vilbre ja Marti Savi.

Parimat filmi ootab 15 000- kroonine stipendium.

Sügispäevadel
• Täna kl 20 Tudengifilm (Ekraan), kl 16.15 akadeemiline pikapäevarühm «Oma tee leidmise kunst», Navitrolla (Athena).
• Homme kl 19 Tudengiteater (Athena).
• Neljapäeval kl 20 Tuden­­gibänd (Sõbramaja).
• Täpne kava www.studentdays.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles