Pisiparandused ülikooliseaduses peaksid tõstma õppe kvaliteeti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu kultuurikomisjon arutas täna ülikooliseaduse muutmist. Seaduseelnõu kokkupanemist juhtiva riigikogu liikme Peeter Tulviste sõnul korrastatakse ja täpsustatakse vaid ülikooliseaduses sisalduvaid bürokraatlikke nõudmisi.


«Kui seadus mõnda aega funktsioneerib, selguvad selle tõlgendamisprobleemid,» selgitas Tulviste. Parandused peaksid aitama ülikoolidel ja ametnikel edaspidi paremini paragrahve mõista.

Seaduse senises sõnastuses ei ole viidatud, et institutsionaalsel akrediteerimisel hinnatakse ka õppeasutuse üldist organisatoorset seisundit ning põhiprotsesside vastavust õigusaktidele. Edaspidi lasub aga hindajatel kohustus teavitada väga oluliste rikkumiste korral haridus- ja teadusministeeriumi, kes algatab asjaolude täpsemaks uurimiseks riikliku järelevalve.

Riigikogu heakskiidul saab haridus- ja teadusministeerium ka konkreetsemad õigused, kuidas toimida õppeasutustega, mille õppe kvaliteet ei vasta nõuetele. Nimelt saab ministeerium uue seaduse järgi algatada õppe läbiviimise õiguse ära võtmise, samuti avalik- õiguslike ülikoolide ning riigi rakenduskõrgkoolide puhul ka institutsionaalseid ümberkorraldusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles