Triatloni osalejate hulk lööb rekordi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu triatlon.
Tartu triatlon. Foto: Kalev Saar

Nädalavahetusel püüavad Emajõele korraga ära mahtuda nii Emajõe festival kui ka Tartu linnatriatloni võistlus. Ajakava on pingeline, kuid kõik peaks laabuma, usuvad korraldajad.

Homme ja ülehomme võistlevad Tartus nii noored triatleedid kui ka proffidest koosnev rahvusvaheline seltskond. See lisab linnamellu tubli annuse spordivaimu, kuid toob endaga kaasa ka hulga liikluspiiranguid.

Üle 700 osaleja

Kolmapäeva õhtul kogunes Tartu triatloni korraldusmeeskond viimasele suuremale koosolekule, kus iga töörühma esindajale jagas Trismile triatloniklubi juht Ain-Alar Juhanson konkreetsed ülesanded. Kõik peab sujuma nii vees, rattatrassil kui jooksurajal ning kulgema turvaliselt.

Ühtlasi oli selleks hetkeks selge, et seekordne triatlon tuleb varasematest suurem. Erinevatele võistlustele oli end kolmapäeva õhtuks kirja pannud üle 700 harrastaja ja tippsportlase. Arvatavalt kasvab nende hulk täna õhtuks veelgi. Stardipäeval aga enam registreeruda ei saa, rõhutas Juhanson.

Võrreldes varasemate Tartu triatlonitega on sisse viidud mitmeid muudatusi, mis võimaldavad asuamat sportimist ja lühendavad liikluspiiranguid linnas. Nii näiteks ei lasta harrastajad Kalevipoja ausamba juures ujumisdistantsile mitte korraga, vaid üksteise järel. «Aeg läheb käima siis, kui sportlane astub üle ajavõtumati,» täpsustas peakorraldaja.

Lisaks viidi lastetriatlon pühapäevale. Nii on liiklus triatloni ratta- ja jooksudistantsidel suletud kaks tundi lühemalt, et linnaliiklust vähem häirida.

Juba harrastajate võistlusele on minemas üsna rahvusvaheline seltskond. Palju on tulemas spordisõpru Lätist, Leedust, Valgevenest, Venemaalt ja mujaltki. Põhivõistlus on ühtlasi Eesti ja Balti karikavõistluste etapp, kus lööb kaasa üle 200 sportlase. Juhansoni sõnul meeldib eriti lätlastel ja leedulastel siin võistlemas käia, kuna lõunanaabritel endil on võistlusi üsna vähe.

Võistluste naelaks on aga pühapäevased Euroopa karikavõistlused triatloni sprindidistantsidel.

Piirangud linnas ja jõel

Veeliiklus Emajõel on laupäeval ja pühapäeval ametlikult suletud, kuid ujumisdistantside vahele on pikitud ka Emajõe festivali üritused. Jõelaeva laupäevane väljumine Piirissaarele hilineb, kuna enne peavad inimesed jõest välja saama.

Päris palju mõjutab triatlon ka auto- ja bussiliiklust. Reede õhtupoolikul kella 16st kuni esmaspäeva varahommikuni on suletud Vabaduse puiestee. Ajutisi liikluspiiranguid esineb veel Narva maanteel, Kroonuaia, Kloostri, Jakobi, Veski, Liivi, Baeri, Laia jt tänavatel, mis triatloniga kattuvad või ristuvad.

Autojuhtidel palutakse tähelepanelikult järgida muutunud liikluskorraldust ja hoida ohutut kiirust.


Tartu triatloni ajakava

Reedel kell 19 võistluste avamine Raekoja platsil.

Laupäeval

Kell 10 igamehetriatloni (0.5km + 20km + 5km) start;

Kell 13 põhidistantsi (1.5km + 40km + 10km) start.

Pühapäeval

Kell 10 lastetriatloni (0,2 km + 5 km +1,2 km) start;

Kell 12.30 triatlonisprindi Euroopa karikaetapp naistele;

Kell 15 triatlonisprindi Euroopa karikaetapp meestele.

Allikas: tartutriatlon.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles