Algab suvine ujumissari

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe karikavõistlused avaveeujumises.
Emajõe karikavõistlused avaveeujumises. Foto: Kristjan Teedema

Sellesuvine avaveeujumise hooaeg sai alguse eile mõõduvõtuga Paide tehisjärves. Täna õhtul jätkub sari Emajõe karikavõistlustega. Kokku saab suve vältel kaasa lüüa 17 võistlusel, millest neli peetakse Tartumaal.

Lisaks tänasele võistlusele, kus kell 17 on kavas 1,6 km distantsil ujumine lodjakoja juurest kesklinna, on Tartusse ujumisvõistlusi oodata ka 18. juulil. Siis peetakse Anne kanalil Eesti meistrivõistlusi 10 km ujumises. Distantsid on veel 2,5 km, 450 m ja kavas on ka lastevõistlus. Päev hiljem tuleb arvult 22. üle Saadjärve ujumine. Tartumaale on pikamaaujujaid oodata ka veel 9. augustil, mil Verevi järvel peetakse Elva lahtisi meistrivõistlusi avaveeujumises.

Sellesse nädalavahetusse jääb lisaks Tartu etapile ka laupäevane Georg Otsa mälestusvõistlus Tamula järvel ning Viljandi järve mõõduvõtt pühapäeval.

Võistlussari on kokku pandud selliselt, et ühel nädalavahetusel toimuksid ujumised ühes piirkonnas. Nii näiteks korraldatakse 25. juunil Väikese väina ujumisvõistlust Muhumaalt Saaremaale, päev hiljem on mõõduvõtt aga Saaremaal Kaunispel. Rõuge ja Annimatsi võistlused on aga spordikalendris paigutatud lausa samale päevale, 8. augustile.

Täpsema info ja ajakava leiavad huvilised Eesti Ujumisliidu avaveeujumise rubriigist veebilehelt swimming.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles