Tartu Ülikool alustab taas valge klaveri kontserdisarja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Joamets Tartu Ülikooli aulas musitseerimas valgel klaveril.
Tanel Joamets Tartu Ülikooli aulas musitseerimas valgel klaveril. Foto: Sille Annuk

Pianist Tanel Joamets annab kolmapäeval, 13. oktoobril avalöögi Tartu Ülikooli aulas peetavale valge klaveri kontserdisarjale. Ettekandele tulevad Wolfgang Amadeus Mozarti helitööd.


Ülikooli pressiesindaja teatel on kavas Mozarti teosed sooloklaverile adagio h-moll KV530, variatsioonid C-duur KV265, sonaat F-duur KV494/533 ning kvintett klaverile, oboele, klarnetile, fagotile ja metsasarvele Es-duur KV452.

Esinevad Tanel Joamets klaveril, Margus Vahemets klarnetil, Anna Sulitšenko oboel, Jan Pentšuk metsasarvel ja Kulvo Tamra fagotil.

Tanel Joametsa hinnangul on Mozarti muusika mitmetahuline, peenekoeline ja graatsiline, tema tundeväljendustes on sügavat õrnust, mõnikord nukrust ja valugi.

«Ise ütles Mozart, et muusika peab alati ja igas olukorras haarama oma iluga. Ettekandmisele tuleva klaverikvinteti esmaesituse järel 1784. aastal ütles Mozart aga oma isale, et ilmselt on see on parim asi mida ta oma eluajal kirjutanud on,» märkis Tanel Joamets.

Joamets ise on tuntud aktiivse interpreedina, kes lisaks igaaastastele Venemaa kontserttuuridele esinenud ka Saksamaal, Inglismaal, Austraalias, Kanadas ja Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles