Tartu tudengid asuvad vaimu välja puhkama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea kõigist sügispäevade üritustest võtab osa ka tudengipäevade maskott Villem.
Pea kõigist sügispäevade üritustest võtab osa ka tudengipäevade maskott Villem. Foto: Sille Annuk / Postimees

Pärast esimest väsitavat kuud ülikoolis teevad tudengid õppimises väikese pausi ning lustivad Tartu tudengipäevade sügisesel festivalil.


Tartu tudengipäevade meediatoimkonna juht Liina Liiv märkis, et seekordne festival muudab Taaralinna kunstimekaks. Paljude teiste ürituste seas saab ka tänavu kuulata ja vaadata eriti populaarset Tudengibändi ning Tudengifilmi, mis oma osalejate arvuga purustasid varasemate aastate rekordid.

Tudengipäevade projektijuhi Jaan Naaberi sõnul on kõik ettevalmistused sügiseseks vaimupuhkuseks tehtud ning sügispäevad võivad alata esmaspäeva hommikuse Avatuuduga. «Eelseisev nädal erineb kindlasti tavalisest õppenädalast,» lisas tudengipäevade programmijuht Kerli Käärt.

Käärti sõnul peaks igaüks leidma festivalist killukese kunsti. Projektijuht aga loodab, et tudeng leiab omale kiirete loengute vahelt aega väikseks vaimukosutuseks.

«Sel aastal oli konkurssidel Tudengibänd ja Tudengifilm rekordarv osavõtjaid,» tõdes Naaber. Ta täpsustas, et Tudengibändile laekus 40 kollektiivi, millest finaalkontserdile pääsesid 7 ja Tudengifilmile 46 filmi, millest finaali said 9.

Projektijuht lisas, et varasematel aastatel on mõlemal üritusel suurim osavõtjate arv olnud ligikaudu 30. «Tõsi, eelžürii töö oli pingeline ja kestis hilisööni, kuid rõõm on tõdeda, et tudengid on osavõtlikud ja loomingulised,» ütles Naaber.

Tudengifilm 2010 finaal peetakse 12. oktoobril kinos Ekraan, mille peaauhind on Nordea pensionifondi stipendium väärtusega 15 000 krooni. Filme hindavad Helen Vinogradov, Kristiina Davidjants, René Vilbre ja Marti Savi.

Tudengibänd 2010 finaalkontsert toimub 14. oktoobril Tartu üliõpilasmajas. Tudengibändi sõbrad on Rada7 ja IS Music Team. Viimane paneb välja peaauhinna - kinkekaardi väärtusega 10 000 krooni.

Finaalkontserdil hindavad parimaid bände Aavo Valtna, Peeter Jõgioja, Lea Liitmaa, Ahto-Lembit Lehtmets ja Kene Vernik.

Festival Tartu sügispäevad on tudengipäevade kultuuri- ja meelelahutusfestivali sügisene üritustenädal, mille eesmärk on olla tudengivaimsuse kandjaks ja pakkuda nii üliõpilastele kui ka linnaelanikele võimalust vaim välja puhata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles