Miks pandi sillad varem kinni?

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaitseliitlased said Võidu sillal harjutada sildade kaitsmist.
Tartu kaitseliitlased said Võidu sillal harjutada sildade kaitsmist. Foto: Kristjan Teedema

Miks oli vaja sulgeda Võidu sild laupäeval suure koostööõppuse «Sillad lukku» tõttu varem, kui oli meie lugejatele teada antud? Mõnedki võtsid puhta kullana eelteadet, et kõikidest Tartu sildadest saab laupäeval üle minna hiljemalt kell 8.59.


Vastab kaitseliidu teavitusjuht kapten Ivar Jõesaar:

Õppustel käivitus n-ö vastustsenaarium. Kaitsepolitseiamet, kes meile vastu mängis, paiskas välja uut informatsiooni, ja selle alusel tegi õppuse staap otsuseid. Otsus üks sild varem sulgeda tuligi uue info põhjal.

Kõik sillad ei läinud ka täpselt minuti pealt lahti, aga see ei olnudki eesmärk. Õppuse oma loogika hakkas toimima erinevalt sellest informatsioonist, mis meil oli alguses.

Kuidas õppus üleüldse möödus?

Suure kiiruga on seda raske ütelda, sest õppus oli väga suure ulatusega ja selle sees oli palju väiksemaid õppusi. Üldiselt õppus õnnestus.

Lõplike kokkuvõtete tegemine võtab aega, põhjalikum analüüs tehakse lähikuude jooksul. Need koostööplaanid, mis olid tehtud, ja ülesanded, mis olid seatud, said esimese hinnangu põhjal täidetud küll.

Kas tartlased peaksid kartma, et analüüsi tegemisel tuleb keegi mõttele teha järgmine suurõppus Tartus nii, et selle ajal lülitatakse tunniks-paariks välja elekter ja keeratakse kinni vesi?

Me võime ju elutähtsate funktsioonide sulgemise stsenaariumisse kirja panna, kuid seda, et reaalselt hakatakse õppuste ajal vett kinni keerama või elektrit välja lülitama, kohe kindlasti ei tehta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles