Tähe maja päev tutvustas tõusvat tähte

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrandal laiuva rõivakuhja juures valis ja jagas oma vaimu- ja kätetööd 17-aastane Mariliis Maisla (esiplaanil).
Põrandal laiuva rõivakuhja juures valis ja jagas oma vaimu- ja kätetööd 17-aastane Mariliis Maisla (esiplaanil). Foto: Kristjan Teedema

Lava taga ehk Tähe noortekeskuse köögis käis pühapäeval sagimine ja poolpaljad tüdrukud sebisid endale riideid otsides ringi. Põrandal laiuva rõivakuhja juures valis ja jagas oma vaimu- ja kätetööd 17-aastane Mariliis Maisla (esiplaanil).


Õmmelnud on ta kõigest aasta, kuid kõrvalt vaadates jääb küll mulje, et tegemist on rõivadisaini taeva tõusva tähega.

Kõik sai alguse sellest, kui eelmisel sügisel kooliks poest uusi riideid otsinud tüdruk avastas, et lahedad asjad on tegelikult väga lihtsad, ning hakkas kodus ise katsetama.

Valgast pärit, Tartus elav ja Lähtel koolis käiv tüdruk ei kasuta rõivaste õmblemisel valmislõikeid, vaid teeb algusest peale kõik ise. «Ma õmblen kokku, ja kui ei sobi, siis teen uuesti,» rääkis Mariliis Maisla.

Eilsele šõule oleks ta saanud tuua umbes 40 eset, kuid modelle jäi lihtsalt väheks. Endale õmbles ta kleidi valmis laupäeva hommikul.

Lisaks moešõule oli Tähe majas ka koogilaat, mis jäi küll üsna hõredaks, kuna mitmed koogimeisterdajad hüppasid veel viimasel hetkel alt. «Ma nii ootasin šokolaadikooki, et seda oma leiva vastu vahetada,» kurtis keskuse juhatuse liige Triin Raudoja muigega suunurgas.

Tegevust oli aga kogu majas koogilaadatagi – esinemised, mänguturniirid, batuut ja muidugi tasuta soe supp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles