Playtech plaanib järjekindlat kasvu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroos Sammas valminud eskiis annab aimu postimaja uuest välimusest.
Arhitektuuribüroos Sammas valminud eskiis annab aimu postimaja uuest välimusest. Foto: Arhitektuuribüroo Sammas

Online-mängude tootja Playtech Estonia ehitab vanasse postimajja uut peakorterit. Firma juhi ja ühe omaniku Juha Olavi Korhoneni sõnul sümboliseerib südalinna uus kontor firma veelgi tihedamat seotust Tartuga.


Miks otsustas Playtech Emajõe ärikeskusest ära kolida?

Kolimismõtteid oleme mõelnud juba pikemat aega. Peamiselt seetõttu, et üksuse jagamine kümne korruse vahel ei ole koostöö ja efektiivsuse seisukohast just optimaalne lahendus. Uues kontoris on meil vähem korruseid ning rohkem avatud ruumi, mida saame oma äranägemise järgi liigendada.

Ühtlasi vajame arvestatavat varu kontoripinna mõttes, kuna plaanime lähiaastatel jätkata senist järjekindlat kasvu. Ning mõistagi soovime pakkuda parimaid võimalikke töötingimusi oma töötajatele.

Lõplik kolimisotsus sündis siiski üsna hiljuti, pärast veendumust, et potentsiaalne asukoht on vastav meie vajadustele. Kolimine tuleb järgmise aasta augustis ja septembris.

Kui suuri ümberehitusi plaanite teha vanas postimajas?

Põhimõtteliselt plaanime oma vajaduste järgi uuesti ehitada kogu maja sisemuse, sealhulgas siseseinad, põrandad ja laed. Kontor hakkab koos ühisruumidega asuma neljal korrusel, kogupindala on 6800 ruutmeetrit.

Ka hoone välimus muutub märkimisväärselt – katame fassaadi tumeda kiviplaadiga, mis kenasti harmoneerub ajaloolise Tartu vanalinna atmosfää-riga. Fassaadi ehitustööd on juba käimas ning olen veendunud, et linnaelanikud näevad positiivseid tulemusi üsna pea.

Kui tähtis on firmale see, et kontor asub kesklinnas?

Kuivõrd Tartu kontor on korporatsiooni jaoks mitmeski mõttes esinduskontoriks, mida külastavad sageli olulised kliendid ja partnerid, usume, et Tartu kaunis südalinn avaldab neile muljet.

Ühtlasi on Playtechi paiknemine Tartu keskmes loogiline ka seetõttu, et oleme linna üks suurimaid ja tooniandvamaid ettevõtteid. Tunneme tihedat seotust Tartu kesklinna ja ülikooliga, soovime püsida linnaelu keskmes, mis on kahtlemata mugav ka meie töötajatele.

Kui palju töötajaid teil on?

Eesti kontorites Tallinnas ja Tartus töötab hetkeseisuga kokku 500 inimest, neist umbes 400 Plaskus. Tartu kontor on korporatsiooni suurim ning vanim – eelmise aasta detsembris tähistasime Playtechi 10. sünnipäeva.

Ettevõtte ülejäänud toot­­mis- ja arenduskeskused asuvad Iisraelis, Inglismaal ja Bulgaarias, peakontor asub Briti saarestikus asuval Isle of Manil. Kokku töötab Playtechi korporatsioonis praegu umbes 1100 inimest.

Kas postimaja ei jää liiga kitsaks?

Puhtalt kasulikku büroopinda tuleb uude majja 2000 ruutmeetrit enam, kui on praegu Emajõe ärikeskuses. Uues kontoris on palju rohkem avarust, koosoleku- ja puhkeruume ning ka piisavalt ruumi ettevõtte edasiseks kasvuks.

Kuidas on planeeritud autode parkimine?

Parkimine saab korraldatud enam-vähem samadel tingimustel nagu praeguse kontori puhul – väiksem osa parkimiskohtadest oma hoones asuvas parklas, suurem osa majast eemal, jalutustee kaugusel.

Kas töötajatele tuleb eraldi söögikoht?

Kuna hoone lähinaabruses on terve hulk erinevaid söögikohti, ei plaani me kontoriruumidesse ehitada söögikohta. Olen aga kindel, et seame sisse sõbralikud suhted kõigi südalinna söögikohtadega ning nad hindavad võimalust meiega tihedalt koostööd teha.

Lisaks ehitame mõistagi mitmeid vabaajaruume, sh söögitoad, eraldi lõõgastuskorruse sauna ja mänguruumidega ning palju muud. Kogu maja on vaid Playtechi kasutuses.

Milline on teie sõnum linlastele?

Uus kontor sümboliseerib meie jaoks senisest veelgi tihedamat seotust Tartuga ja siinsete andekate spetsialistidega, tugevdades meie positsiooni nii suure kohaliku tööandja kui Eesti suurima IT-ettevõttena.
Ühtlasi olen veendunud, et panustame Tartu linnaruumi ning Playtechi kontorihoone saab olema väärikas osa Tartu südalinnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles