Sel nädalavahetusel toimuv Tartu toidufestival tutvustab kohalike väikeettevõtete toodangut ning pakub Tartu söögikohtade roogi.
Tartus peetakse esmakordselt toidufestivali
Tartu ettevõtlusosakonna juhataja Malle Blumenau sõnul on kahepäevane festival kesklinnas mõeldud eelkõige kohalike väiketootjate toodangu degusteerimiseks ja tutvustamiseks. «Kui talvel toimub «Maitsev Tartu», siis võiks ka suvel olla selline üritus, mis pakub tartlastele ja Tartu külalistele söögielamust,» sõnas Blumenau.
Võrreldes kevad- ja sügislaadaga, on toidufestivali osalejad Blumenau sõnul kõik linna enda välja otsitud ja kutsutud. Talusid ja väikeettevõtjaid tuleb 80 ringis. Tartu enda toitlustajaid on kümmekond. Näiteks Chez André peakokk Andrus Vaht teeb koogikohviku, Maitseelamuste koda grillib, Pierre tuleb suupistetega ning restoran Atlantis pakub glükeemilise indeksi põhist menüüd.
Kõik toitlustajad seavad ennast sisse Küüni tänavale, kuhu püstitatakse festivali ajaks suured telgid.
Kesklinna keskuse ees olevas pargis avatakse lasteala, kus saab osta jäätist ning tehakse näomaalinguid.
Festivali ideloogia lähtub Blumenau sõnul sellest, et tekiks võimalus erinevateks maitseelamusteks.
«Meie ettepanek oli, et toitlustajad pakuks väiksemaid portsjoneid ja teistsugust toitu. Et sa ei söö ainult ühes kohas, vaid käid maitsmas kolmes-neljas kohas,» sõnas Blumenau ning avaldas lootust, et tartlased võtavad uue festivali omaks.
«Festivali üks mõte on näidata ja tutvustada talusid ja väiketootjaid meie toitlustajatele. Et kust midagi värsket saab. Mujal maailmas on ju nii, et restoranid võtavad taludelt toitu 50-100 kilomeetri raadiuses,» rääkis Blumenau.