Emajõe auks tuleb taas festival

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe festivali jõeparaad.
Emajõe festivali jõeparaad. Foto: Risto Mets

Lisaks paljudele muudele sündmustele Tartus peetakse nädalalõpul ka Emajõe festivali, mis lisab tihedasse suvekalendrisse hulga üritusi nii vee peal kui kaldal.

Üritused algavad arvult kuuenda avaveeujumisvõistlusega «Emajõe karikas». Start antakse lodjakoja juures reedel kell 17 ja finiš on turuhoone juures.

Reede õhtusse mahub veel Ylihärma puhkpilliorkestri kontsert Raekoja platsil. Samas avatakse pidulikult ka Tartu triatlon, millele järgneb rongkäik Karlova sadamasse. Sinna saab nii laevaga kui jalgsi.

Karlova sadamas algab kell 20 «Lauluahing» Tartu koorilauljate ning ansambli Kukerpillid osalusel. Õhtu jätkub simmaniga Kukerpillide saatel ning kell 23 saab filmiõhtul vaadata linateost «Vallatud kurvid».

Festivali põhipäev on aga laupäev, mil programm algab juba kell 9 kalapüügivõistlusele registreerimisega Sadamateatri kail. Järgneb püügivõistlus ja samal ajal hüppavad vette esimesed triatleedid.

Karlova sadamas algab päev kell 11 töötubadega ning kuulata saab lõõtspillimuusikat. Päästeamet kutsub leinaminutile, et mälestada joobeseisundis vette läinud ja uppunud inimesi. Samuti demonstreeritakse vettehüppel tekkida võivaid vigastusi ja joobes inimese uppumist.

Emajõe ajaloost räägivad sadama kohvikus Olev Remsu ja Hando Kruuv. Paadimehed viivad soovijaid jõele sõitma ning rammumehed näitavad oma jõudu. Muu hulgas ka näiteks laeva tõmbamises.

Kell 17.30 algab menukas jõeparaad läbi Tartu linna. Selles osalevad paljud Emajõel seilavad alused alates väikepaatidest ja lõpetades parvsaunadega.

Õhtul saab veel tantsida ja vägikaigast vedada. Väljub luulelaev, mille pardal esineb laululooja Aapo Ilves kavaga «Emajõe must nahk». Lõbusõite teevad Pegasus ja viikingilaev Turm. Väljumised on  Dorpati eest ja Karlova sadamast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles