Tartu sildade lukustamine liikluskaost ei toonud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaarsild
Tartu kaarsild Foto: Margus Ansu

Tartu linnas täna hommikul toimunud suur koostööõppus «Sillad lukku 2010» sulges pooleks tunniks kõik linna poolitava Emajõge ületavad sillad, kuid õnneks suuri liiklusummikuid kaasa ei toonud.

Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv ütles Kuku raadiole, et õppus oli edukas ja suuri ummikuid ning liikluskaost ei tekkinud.

Kohv märkis, et inimesi oli varakult õppusest teavitatud ja seetõttu oli linnas suhteliselt rahulik.

Õppuse stsenaariumi järgi oli tulnud info, et ühel Tartu sildadest planeeritakse rünnakut. Milline oht täpselt ähvardas ning millisel sillal, ei olnud stsenaariumi järgi teada.

Turvalisuse tagamiseks peatati liiklus kõigil jõge ületavatel sildadel ning asuti ohuallikat otsima. Politseiprefekt Kohv ütles raadiole, et demineerijatel õnnestus pommimulaaž üles leida.

Prefekti hinnangul oli tegemist väga keerulise, ent vajaliku õppusega, millel osalesid erinevad jõustruktuurid, Tartu kohal tiirutas õppuse ajal ka helikopter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles