Võrumaal tuleb rahvusvaheline laskevõistlus vintpüssidest

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nursipalu harjutusväli.
Nursipalu harjutusväli. Foto: Raigo Pajula

Kaitsejõudude spordiklubi korraldab nädalavahetusel Võrumaal Nursipalu harjutusväljal arvult seitsmenda rahvusvahelise vintpüssi laskmise võistluse Estonian Open Rifle, millest võtab osa ligi 150 laskurit kümnest riigist.

Võistluse peakorraldaja Allar Eesmaa sõnul on korraldajad panustanud radade ehitamisel mitmekülgsusele. «Loodan, et kaheksateist erinevat võistlusrada pakuvad osalejatele põnevust ja väljakutseid,» ütles Eesmaa.

Eelvõistlus on kavas 2. ja 3. juulil, mil rajale lähevad võistluse korraldus- ja toetusmeeskonna liikmed. Põhivõistlus peetakse aga 4. ja 5. juulil. Lisaks Eesti esindajaile on osalejaid registreerunud veel Soomest, Rootsist, Norrast, Taanist, Leedust, Poolast, Venemaalt, Saksamaalt ning Lõuna-Aafrikast.

Osalejad võistlevad erinevates arvestustes: naised, mehed, seeniorid ehk üle viiekümne-aastased ning superseeniorid ehk üle kuuekümne aastased. Punkte arvestatakse tabamusfaktori põhjal, selleks jagatakse tabamuste punktisumma laskmisele kulunud ajaga.

Võitja selgitatakse välja Eesti arvestuses, võistkondlikus ning üldarvestuses.

Antud mõõduvõtt on üks kolmest Estoian Open Grand Tournament sarja kuuluvast võistlusest. Lisaks vintpüssi laskmise võistlusele kuuluvad sinna ka püstoli ja haavlipüssi laskmise võistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles