Efrosim Rakki soojad suvepildid tulid Gildi galeriisse

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Efrosim Rakki "Jõgi"
Efrosim Rakki "Jõgi" Foto: Aime Jõgi

Eile seadis Gildi galerii perenaine Rosalie Pedassaar näituseseinale üles üheksa Efrosim Rakki loodusmaali, kus peategelaseks küps suveaeg. Kunstniku inspireerijaks on olnud kas mets, jõgi, järv, raiesmik või heinamaa.

Rosalie Pedassaar ütles, et see on väga soe näitus.

Kunstnik Efrosim Rakki (1920 - 2007) on sündis Hiiumaal. Töötas sõja järel Eesti kunstifondi dekoorateljees kuni temast sai 1953. aastal baptistide liidu pastor.

Rakki täiendas end Tartu riikliku kunsitmuuseumi kaugõppekursustel ning 1979. aastal, mil ta pere kolis Tapale ning ta sai enda käsutusse korralikud ateljeeruumid, algas mehe loomingus eriti viljakas periood.

Gildi galeriis näha olevad tööd on pärit eri aaegadest ja stiilidest, kõige vanem 1957. ja kõige hiljutisem 1987. aastast.

Näitusepiltide Tartusse tooja on kunstiärimees ja kollektsionäär Jaak Metsalu.

Tema ütles, et Rakkil on töid nii õlis kui akvarellis, teemadeks maastik ja lilled, aga ka portreed.

Kunstnik on ise öeldnud, et ta ei elanud päevagi maalimata, ja nii saigi harrastusest välja kujuneda vajadus. Tema viimased tööd on Tapa ümbrusest, eriti palju pilte on Valgejõest.

Näitus jääb galeriisse kuni juuli lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles