Päevatoimetaja:
Richard Särk

Teatrijuht ärgitab firmat Stockholmi lendama

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Margus Ansu

Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene asus nende kriitikute ridadesse, kes küll kiidavad Estonian Airi otsust Tartust sagedamini lendama hakata, kuid kelle meelest Tallinn ei ole kõige paremini valitud sihtkoht.


Paavo Nõgene põhjendas Estonian Airile saadetud kirjas, et positiivne pole uudis Tartule ennekõike seetõttu, et Tallinnast tuleb üldjuhul edasi lennata taas ühte ümberistumisjaama, kust on Euroopasse suurem valik lennuvõimalusi.

Estonian Air plaanib lõpetada jõulude eel  lennud Tartust Stockholmi ja avada veebruaris kuus korda nädalas lennud Tallinna. Varahommikul sinna, hilisõhtul tagasi.

Nõgene lennuplaan

«Vanemuise teater kasutab Tartu lennuväravat üsna sageli. Toimetame Tartusse ja Tartust näitlejaid, muusikuid, kunstnikke, lavastajaid,» põhjendas teatrijuht lennundusküsimustes seisukoha võtmist.

Ta pakkus, et seesama 33-kohaline lennuk Saab 340  võiks Tallinna asemel kuuel korral nädalas varahommikul Stockholmi lennata. Startida näiteks kell 6 ja kohal olla Rootsi aja järgi juba 6.30, mis pakuks avaraid jätkulennuvõimalusi. Õhtul Stockholmi saabunute Tartusse toomiseks võiks sobida kella 21 paiku Rootsimaalt teele asuv lennuk.

Nõgene leidis ka, et kui kella 5.30steks Tallinna lendudeks tuleb ärgata keset ööd, on mugavamad Air Balticu hilisemad väljumised.

Estonian Airi asepresident Rauno Parras rääkis, et Tartu-Tallinna lennuliin on avatud veendumusega, et otselendude hulk Tallinnast Euroopa linnadesse kasvab, selle nimel teevad tööd nii Tallinna Lennujaam kui Estonian Air.

Parras märkis ka, et reisijate Tartust Stockholmi ette vedamine ei täida Estonian Airi eesmärki kasvatada oma reisijate hulka.

«Kui analüüsida Tartust reisi alustavate klientide harjumusi, sealhulgas Riia kaudu lendamine, siis saab kõige enam nõutud sihtkohtadesse Tallinna kaudu juba täna. Estonian Airi pakutavate lennuaegade ja -sageduse eeliseks on see, et reisija saab oma asjatoimetused ära ajada ühe päeva jooksul,» rääkis Parras.

Rohkem otselende

Tartu abilinnapea Karin Jaanson lisas arutlusse, et Estonian Airi pakutud graafik on kohalikele võrdlemisi mugav, kuid Tartu soov on ka mujalt inimesi mugavasti siia saada. Teiseks märkis ta, et vaja on ka otselende välisriikidesse.

Parras leidis, et maailma lennunduspraktikas on varajased väljalennud ja hilised saabumised tavalised ning tavaliselt luuakse väiksematest linnadest lennuvõimalus vahemaandumisega riigi pealinnas.

Reisijate arvu kasvades on Parrase sõnul võimalik, et kasvab ka Tartust välisriigi sõlmlennujaamadesse viivate otselendude hulk.

Tagasi üles