Peetri kirikus algab orelimuusika kolmapäevakontsertide sari

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peetri kiriku orel altariruumi tuvi vaatevinklist.
Peetri kiriku orel altariruumi tuvi vaatevinklist. Foto: Raimu Hanson

Tartu Peetri kirikus läheb juuli esimesel õhtul lahti orelimuusika kolmapäevakontsertide sari, mille algus ulatub suvesse 2013. Peetri koguduse muusikatöö korraldaja ja organisti Anneli Klausi sõnul sai siis tuule tiibadesse mõte pakkuda suvises Tartus kuulamiseks head orelimuusikat.

«Kontserdid on paelunud nii tartlasi kui linna külalisi,» lisas ta. «Suvi on ka aeg, kus organistid soovivad veidi reisida ja erinevaid oreleid proovida. Üle saja aasta vana Tartu Peetri kiriku Müllverstedti orel pakub huvi mängijaile ja kuulajaile. Orelikolmapäevad on kaunistamas juba kolmandat Tartu suve.»

Kõik kontserdid algavad kell 19. Esimesena on kuulajate ees 1. juulil Enrico Presti (Itaalia), kaastegev Marju Riisikamp. 8. juulil esinevad Aivar Sõerd ja Gustav-Leo Kivirand ning 15. juulil ansambel Servimus Dominum (sopran Helika Gustavson-Rätsep, viiuldaja Kalle Loona ja organist Anneli Klaus). 22. juulil annavad kontserdi flötist Verena Steffen ja organist Olivier Eisenmann (Šveits) ning 29. juulil Marju Riisikamp.

Kolmapäevakontsertide sarja viimane kontsert on erandlikult teisipäeval, 4. augustil, Peetri kiriku oreli aastapäeval. Mängib Giovannimaria Perrucci (Itaalia).

Tänavusele kontserdisarjale on õla alla pannud Eesti kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp, Tartu kultuurkapital ja Tartu linn. «Seetõttu on võimalik uksed kuulajaile avada olenemata nende rahakoti paksusest,» märkis Anneli Klaus. «Sisenedes palume teha annetus vastavalt võimalusele Tartu Peetri kiriku oreli korrashoiu heaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles