Menukad öökülastused Elistvere loomapargis tulevad taas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elistvere loomapark. Pildil põhjapõdrad.
Elistvere loomapark. Pildil põhjapõdrad. Foto: Margus Ansu

Suvel päevasel ajal rohkem puhkavad metsloomad muutuvad hämaruses aktiivseks ning loomade käitumist hilisõhtusel ajal kutsubki Jõgevamaal asuv Elistvere loomapark uudistama. Selle nädala kolmapäevast pühapäevani (1.–5. juulini) on loomapark külastajatele erandlikult avatud  südaööni.

RMK Elistvere loomapargi majandusjuhi Sirje Sauli sõnul sobib kätte jõudnud suvesoe ja puhkuste aeg hästi selleks, et valgetel öödel loomade tegemisi uudistada. «Eks loomad muutu vastu ööd ikka aktiivsemaks, hääled pimeduses võimenduvad ja nii on elamus suveöisest loomapargist hoopis teistsugune kui muidu,» rääkis ta.

Loomapargis saab võimalikult looduslikus keskkonnas näha euroopa piisonit, põtra, põhjapõtra, metskitse, kabehirve, pruunkaru, ilvest, rebast, harilikku oravat, metsnugist, tuhkrut, halljänest ja faasanit. Ruumides võib tutvuda näriliste ekspositsiooniga.

Vastsündinud loomalastest elavad Elistveres praegu kaks metsseapõrsast, aga valitseva seakatkuohu tõttu külastajaid nende ligi lasta ei saa. Uute asukatena toimetavad pargis kolm noort ja rõõmsat nugist.

Kui igapäevaselt on loomapark suvekuudel lahti kell 10–20, siis öökülastuste ajal südaööni. Sissepääs loomaparki lõpeb pool tundi enne sulgemist.

Mullu külastas Elistvere loomaparki üle 55 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles