Tamula järv muutus üleöö supluskõlbmatuks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tamula järv.
Pildil Tamula järv. Foto: Võru linnavalitsus

Võru linn, keskkonnainspektsioon ja terviseamet uurivad Tamula järve võimalikku reostust, sest viimane veeproov näitas vee kvaliteedi järsku halvenemist.

Võru linnavalitsuse teatel on probleemiks bakteri Escherichia coli näitaja, mis ületab lubatud piirnormi pea neljakordselt. Eriti kummaliseks muudab näitaja võrdlus kuu aega tagasi võetud prooviga.

Kui 20. mail võetud proovi andmetel oli järves kolibakterite hulk 100 ml vee kohta kaks (lubatud on kuni 1000), siis 17. juunil võetud proovi näit täheldas Escherichia coli sisaldust 100 ml vees 3800 ühikut.

Võru linnavalitsuse kinnitusel jõudis teave Tamula järve vee võimaliku reostuse kohta nendeni esmaspäeval, 22. juunil. Võru linnavalitsuse keskkonna- ja järelevalve spetsialisti Tiina Randjärve sõnul pole kahjuks veel teda, mis Tamula veega juhtus. Ta lisas, et rannas on välja pandud info suplusvee nõuetele mittevastavuse kohta. Samuti jagab seda infot rannavalve.

Rannas on üles tõmmatud ka punane lipp, mis annab teada, et vetteminek on ohtlik.

Täna hommikul võttis linnavalitsus koos terviseametiga uue veeproovi, mis viidi kontrollimiseks Tartu laborisse. Randjärve sõnul pole välistatud, et kordusproov on laitmatult korras ja eelmise proovi halvad näitajad, mis ületasid normi kolm-neli korda, on lihtsalt õnnetu juhus või eksimus.

Kordusproovi tulemus selgub esmaspäeval, 29. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles