Hiina koorid esitavad popkooripeol Eesti hitte

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul jõudis Tallinna lennujaama Hainani pedagoogikaülikooli segakoor, kes on pool aastat harjutanud eestikeelseid lugusid, et need laupäevasel popkooripeol Eesti rahvani tuua.
Täna hommikul jõudis Tallinna lennujaama Hainani pedagoogikaülikooli segakoor, kes on pool aastat harjutanud eestikeelseid lugusid, et need laupäevasel popkooripeol Eesti rahvani tuua. Foto: Jaanus Lensment

Laupäeval peetakse Tartu laululaval neljandat korda popkooripidu, kus astub üles enam kui viis tuhat lauljat. Lisaks Eesti lauljatele võib sellel aastal laulukaare alla kuulda ka Hiina üliõpilaskoore, kes kannavad peol ette kolm eestikeelset lugu.

Eesti kultuuriministeeriumi delegatsioon käis mullu sügisel Hiina kultuuriministri vastuvõtul, kus muuhulgas näidati ka lõike popkooripeost, mille peale minister teatas, et Hiina soovib samuti tänavu kahe kooriga osaleda.

«See oli minu jaoks meeldiv üllatus ning hakkasin mõtlema, milliseid laule neile pakkuda,» rääkis popkooripeo kunstiline juht Mikk Targo. Välja valiti lood «Ulila», «Tiigrikutsu» ning «Kuula», millele tehti kooriseaded ning loeti sisse laulusõnad, mida kuulates said hiinlased laule õppida.

Hiina poplugu

Targo rääkis, et varem on üks koor Soomest omaalgatuslikult osa võtnud, kuid rohkem pole väliskülalisi popkooripeol osalenud.

Täna hommikul jõudsidki Eestisse Hiina Hainani pedagoogikaülikool, kes astub laupäeval laulukaare all üles koos Eesti lauljatega. Õhtul jõuab Eestisse ka Baodingi ülikooli segakoor.

Väliskoorid saatsid eestlastele õppimiseks vastu ka hiinakeelse laulu. Koos hiina solistidega laulab kogu ühendkoor peol Hiina mulluse tuntuima poplaulu, mis kannab eesti keeles pealkirja «Õunake».

Eurovisiooni laulud

Laupäevasel kontserdil tuleb esitamisele kokku kolmkümmend lugu, millest neljal on juures ka tantsuline osa. Tänavu on teine osa kontserdist Eestit Eurovisioonil esindanud parimate laulude päralt, millest osa kantakse ette originaalesitaja poolt, kuid samas kuuleb laule ka uudsetes kooslustes.

Homme on Tartu Pauluse kirikus peo eelõhtu, kus Hiina koorid ja Tartu noortekoor esitavad nii eesti kui hiina muusikat.

Popkooripidu

Tartu laululaval 27. juunil kell 19.

Üle viie tuhande koorilaulja.

Dirigendid Veronika Portsmuth, Janne Fridolin, Lydia Rahula, Siim Aimla ja Lauri Breede.

Solistid Tanja Mihhailova, Birgit, Liisi Koikson, Anne Veski, Ivo Linna, Dave Benton, Karl Mihkel Salong ja Ott Lepland.

Koore saadab Estonian Dream Big Band.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles