Kas augu lappimiseks on veel pisutki raha?

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia-Turu ristil varitseb kõnnitees suur auk, mille ainus eesmärk on võimalikult paljudel inimestel jalad alt niita.
Riia-Turu ristil varitseb kõnnitees suur auk, mille ainus eesmärk on võimalikult paljudel inimestel jalad alt niita. Foto: Kristjan Teedema

Kas Tartu linnal on veel mõni kroon raha, et saaks mõne labidatäie asfaldiga ära lappida Riia ja Turu tänava nurgal Tasku vastas, veidi enne jalakäijate ülekäigukohta väga käidaval kõnniteel laiutava ligi meetrise läbimõõduga augu? See auk on mitu inimest haledalt ninuli niitnud.


Vastab Tartu linnavalitsuse teedeteenistuse peaspetsialist Rein-Matti Laarmaa:

Küsin meie peaspetsialisti Siim Miti käest järele, mis lood selle auguga on. Ehk on selle augu parandamiseks juba firmale Põlva Teed käsk antud. Vaatame, mis teha annab.

See vana kaubamaja otsa jääv kõnnitee, mida väga paljud inimesed kasutavad Taskusse, bussijaama ja turule minekuks, on tegelikult igalt poolt väga vilets: lapiline nagu vaese mehe püksitagumik ja küllalt künklik. Piinlik lugu ju, sest tegu on kesklinna ja väga käidava kohaga.Äkki saaks selle kõnniteejupi kesklinlikumaks teha?

Ei oska kohe öelda, uurin asja.

Kuhu peaksid kannatlikud jalakäijad kõnniteel ohvreid ootavatest aukudest teada andma?

Võib helistada linna heakorratelefonile, mille number on 1789, ja ka linnavalitsuse teedeteenistusse. Kui auk on ohtlik, tehakse see korda. Kui kordategemisega on võimalik oodata, siis oodatakse. Nagu meil jõudu on, nii teeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles