Fotonäitus elustab mälestusi surnud ehitistest

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Surnud ehitisi telefoniga pildistanud arhitekt Uku Põllumaa sättis Tartu laulupeomuuseumis enda ning fotokunstnik Tõnu Nooritsa profikaameraga tehtud pildid näituseks, mida saab vaadata Jaama 14 hoones 6. novembrini. «SEE» ehk «Surnud ehitised Eestis.ee» erineb mitmeti tavalisest fotoväljapanekust.


Esiteks jätkab see nende kahe mehe seitsme aasta taguse näituse «Elavad ehitised Eestis.ee» teemat. Teiseks – piltide õiges järjekorras vaatamiseks on autorid need pannud vaatajate ette nädalapäevade järgi.

Samamoodi oli aastal 2003. Ainult et siis olid pildid mõistagi teistsugused. Näiteks pühapäevased fotod on nüüd kirikust ja kõrtsist, kuid toona olid kirikust ja korporatsioonist. Ja kolmandaks – «SEE» on rändnäitus, millest saavad pärast Tartut osa Narva, Tallinn ja Valga.

Kui pildid on rändamise lõpetanud, saab neid vaadata netist. Sellele vihjab ka «ee» näituse nimes. Autorid andsid lootust kolmandaks ja neljandakski ühisväljapanekuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles