Piletisüsteemi nutikus jääb esialgu kasutamata

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipiletid kaovad Tartus ajalukku. Neid, nagu ka ID-pileteid, müüakse selle aasta lõpuni ja neid saab kasutada tuleva aasta märtsi lõpuni. Juba septembri alguses hakkab Tartus tööle elektroonilise bussipileti süsteem.
Bussipiletid kaovad Tartus ajalukku. Neid, nagu ka ID-pileteid, müüakse selle aasta lõpuni ja neid saab kasutada tuleva aasta märtsi lõpuni. Juba septembri alguses hakkab Tartus tööle elektroonilise bussipileti süsteem. Foto: Margus Ansu

Tartu uus elektrooniline piletisüsteem suudaks arvutada sõitude hulga järgi kliendile soodsaima pileti, kuid ei tee seda esialgu, sest linn kardab saamata jääva piletitulu pärast.

Tartus aga hakkab esialgu kehtima kord, et klient peab ostma nn piletitoote, näiteks ühe sõidu pileti või päevapileti. Ei piisa sellest, et laed kaardile 100 eurot ja siis süsteem arvutab, nii selgitas Tartu linnavalitsuse ühistranspordi kvaliteedijuht Kairi Kuusik eelnõu volikogusse saatmise järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles