Hädaremont Pikal tänaval osutus praagiks

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika tänava asfaldiribad freesitakse enne talve tulekut siledamaks.
Pika tänava asfaldiribad freesitakse enne talve tulekut siledamaks. Foto: Sille Annuk

Linn keeldus ebakvaliteetselt tehtud töö eest tee-ehitusfirmale Põlva Teed maksmast ning laseb Pikale tänavale maha pandud ebatasased asfaldiribad tervenisti üle freesida.


Septembri keskel Pikale tänavale Anne kanali kõrvale pandud asfaldiribad on tekitanud paljudes autojuhtides pahameelt. Eelkõige kostab nurinat selle üle, et ribad pole siledad. Mõne juhi sõnul raputab ribadel sõites lausa nii, nagu oleks sattunud munakiviteele.

«Mul oli küll selline tunne, et see töömees, kes asfalti pani, ei osanud oma tehnikat kasutada või oli ta purjus,» ütles Ihaste taga elav Art Soonets, kes sõidab Pikal tänaval pidevalt.

«Mul pole remondi vastu midagi ja selliseid ribasid on ju mujalegi pandud, aga kui sa tööd teha ei oska, siis ära tee,» oli Soonets resoluutne ning lisas, et tema kui maksumaksja ei ole nõus sellise töö eest maksma.

Linn keeldus maksmast

Linnamajanduse osakonna juhi Rein Haagi sõnul keelduski linn tehtud töö eest firmale maksmast, sest tulemus ei vastanud ootustele.

«See töö läks linnale maksma null krooni, sest me ei võtnud seda kvaliteedilt vastu. Nad kinnitasid enne, et see saab hea, aga see ei vastanud meie kvaliteedinõuetele,» rääkis Haak. «Meie osakonna töötaja Andres Pool sõitis ka seal peal ja ütles, et rool võbises.»

Haagi selgituse järgi oli töö tehtud eksperimendina ehk tavaliselt pannakse selliseid ribasid laoturiga, kuid kõnealusel juhul pandi asfalt labidaga ja kasutati teerulli.

«Selge on see, et seda tööd ei oleks saanud tegemata jätta, tee poleks kevadeni vastu pidanud. Ülekate oleks tulnud aga umbes kümme korda kallim ja seda raha meil võtta ei ole,» ütles Haak.

Freesiga siledaks

ASiga Põlva Teed on Tartu linnal sõlmitud teetöödeks pikaajaline leping ning esialgu oli linnal plaanis Pika tänava asfaldiribade eest maksta firmale umbes 150 000 krooni.

Päris ilma kuludeta siiski läbi ei saa. Praeguse olukorra parandamiseks on linn tellinud asfaldiribade siledamaks freesimise. «Mingi kopika see meile ikka maksma läheb,» lausus Haak ning lubas, et ribad saavad siledamaks selle või järgmise nädala jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles