Festivali avasid tilkuva taeva all lauluga Tartu poisid

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali pidulikul avamisel Tartu raeplatsil laulis Tartu poistekoor, dirigeerisid Undel Kokk (pildil) ja Annelii Traks.
Festivali pidulikul avamisel Tartu raeplatsil laulis Tartu poistekoor, dirigeerisid Undel Kokk (pildil) ja Annelii Traks. Foto: Margus Ansu

Tartu poistekoor laulis täna Emajõelinna raekoja trepil avatuks rahvusvahelise poistekooride festivali Estonia 2015. Asjakohase sõnavõtuga astusid poiste ette Tartu linnapea Urmas Klaas ja festivali kunstiline juht Hirvo Surva.

Festival käib tasapisi tegelikult juba alates teisipäevast: piiri tagant külla tulnud tippkoorid on koos eestimaistega andnud kontserte Tallinnas, Pärnus, Jõhvis ja Viljandis. Ka Tartus, kus kolmapäeval esinesid Pauluse kirikus suurvorme sisaldava kavaga Adolf Fredriku poistekoor Rootsist ja Helsingi toomkiriku poistekoor Cantores Minores. Kirikus kuulajate hulgas viibinud poistekooride laulupeo esiisa Uno Uiga näolt peegeldus rahulolu.

Täna õhtul tulevad Vanemuise kontserdimajas kuulajate ette festivali avamisel raekoja ees laulnud noored tartlased koos Adolf Fredriku, rahvusooper Estonia ja Jāzeps Mediņši nimelise Riia 1. muusikakooli poistekooriga ning vokaalkvartetiga Nur Wir Saksamaalt. Õhtul hiljem annab kontserdi Jaani kirikus Eesti rahvusmeeskoor Mikk Üleoja juhatusel ja tšellist Aare Tammesalu soleerimisel. Reedel on Pauluse kirikus galakontsert, mis annab justkui sissejuhatava akordi laulupeole järgmisel päeval.

Laulupeo tule süütamise tseremoonia toimub laupäeval kell 16.30 laulupeo kivi juures Narva mäel ning rongkäik lauluväljaku suunas hakkab Küütri ja Ülikooli tänava nurgalt liikuma pool tundi hiljem. Laulupidu algab kell 18 (parandus: kellaaeg muudetud). Laulukaare alla koguneb 2200 poissi ja 800 meeskooride lauljat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles