Palkmajaehitajate kutsevõistlustel kaitses mullust võitu Veiko Palm

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitöö-palkmajade kutsevõistluste võitja Veiko Palm.
Käsitöö-palkmajade kutsevõistluste võitja Veiko Palm. Foto: Reino Soots

Räpina hea kodu päevadel peetud rahvusvahelistel käsitöö palkmajaehitajate kutsevõistlustel kordas mullust võitu Veiko Palm.

Korraldajate teatel tõi võistlus kokku osalejaid nii Eestist, Soomest kui Saksamaalt. Mõõduvõtte iseloomustas äärmiselt kõrge tase ning tihe konkurents.

Veiko Palmi järel saavutas teise koha Soome võistleja Timo Aro-Heinilä. Kolmandale kohale tuli Ahto Naruski ühesekundilise eduga Mario Küttmanni ees. Võrdset taset näitab ka fakt, et teist ja neljandat kohta lahutas kõigest 28 sekundit.   

Kutsevõistlus on käsitöö palkmajatootjatele kahtlemata üks olulisim  sündmus, kinnitas võistluse üks korraldajatest, Eesti puitmajaklastri juht Lauri Kivil. Kui algselt võistlesid omavahel Eesti ettevõtete parimad meistrid, siis nüüd on info üritusest jõudnud juba märksa kaugemale kui Räpina ja Eesti, lisas ta.

Kuna analoogset võistlust lähiriikides ei korraldata, annab see Kivili sõnul lootust, et järgmisel aastal saavutab võistlus veelgi rahvusvahelisema mõõtme.

Palkmajaehitajate kutsevõistluse võistlusülesanne oli valmistada üks enda jaoks enim sobiv palkmaja nurgatüüp. Valida sai kolme erineva nurgatüübi vahel, milleks on eesti tuulelukuga puhasnurk, eesti tuulelukuga järsknurk või Norra nurk. Kohtunikud hindasid palgi paikapanemise kiirust ja täpsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles