Kaks joobes juhti mõisteti arestikambrisse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja.

Täna hommikul määras kohus kahele mehele joobes juhtimise eest karistuseks arestipäevad.

Teisipäeva, 5. oktoobri hommikul teostasid Võrumaa politseinikud Vastseliina valla lähistel liiklusjärelevalvet, vahendas PPA pressiesindaja.

Kella üheksa paiku märkasid nad kahtlaseid manöövreid tegevat sõiduautot, mida otsustati kontrollida. Selgus, et autoroolis istunud 50-aastane kohalik mees oli alkoholi tarvitanud, ühtlasi puudus tal ka vastava kategooria sõiduki juhtimise õigus.

Politseinikud toimetasid õigusrikkuja arestimajja kainenemisele, kus ta jäi ootama kohust ja otsust oma karistuse osas. Juba järgmise päeva hommikul läbiviidud istungil otsustas kohus määrata meesterahvale karistuseks 12 ööpäeva aresti.

Määratud arestipäevade arvu osas oli kõnekaks faktiks see, et juhti oli varemgi sama teo eest karistatud. Rangemad mõjutusvahendid võeti kasutusele ka põhjusel, et toona määratud rahatrahv joobes ja lubadeta juhtimise eest on mehel seniajani tasumata.

Võru politseijaoskonna patrullteenistuse vanema Varbo Maandi sõnul on korduvjoobes juhid liikluses jätkuvalt probleemiks. «Murettekitav on, et need inimesed ei mõista ohu suurust, mida nad endile, aga ka teistele liiklejatele teedel ja tänavatel kujutavad,» rääkis Maandi.

Arestipäevadega karistati veel teistki korduvalt karistatud 19-aastast joobes juhti, kelle politseinikud tabasid eile, 5. oktoobri hommikul Tartu linnas ringi sõitmas. Seegi juht ei omanud juhtimisõigust, lisaks olid kinnipeetud sõidukile paigaldatud valed registrinumbrid. Kohtu otsusel tuleb noormehel arestimajas veeta kaheksa ööpäeva.

Pärast kohtuotsuse väljakuulutamist viidi mõlemad mehed koheselt arestimajja karistust kandma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles