Noorte teadusvideote konkursi peaauhind on 1000 eurot

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Ülikool korraldab õpilastele ja tudengitele mõeldud populaarteaduslike videoklippide valmistamise konkursi, et otsida teaduses praktilist poolt.


Konkursil võib osaleda kahes kategoorias. Neist esimene on mõeldud üldharidus- ja kutsekoolide õpilastele teemal «Kuidas teadus aitab mind igapäevases elus?» Teine kategooria on mõeldud tudengitele ja kannab pealkirja «Minu esimene teaduslik saavutus», teatas ülikooli pressitalitus.

Mõlema kategooria peaauhind on rahaline preemia väärtusega 1000 eurot. Teise koha auhind on 500 ja kolmanda koha puhul 250 eurot. Lisaks selgitatakse kahe kategooria peale kokku publiku lemmik, kes pälvib auhinna suuruses 250 eurot. Osaleda saab nii üksi kui kollektiiviga.

Klipp, mille maksimaalne pikkus võib olla kuni kolm minutit, tuleb laadida YouTube'i keskkonda ning alates 20. oktoobrist saab selle sisestada koos oma kontaktandmetega Novaatori videolehele. http://www.novaator.ee/video

Videosid saab esitada kuni 17. jaanuarini. Pärast seda koguneb teadlastest ja ajakirjanikest koosnev žürii, kes selgitab välja parimad.

Kõik laekunud klipid on konkursi ajal nähtavad Tartu Ülikooli teadusuudiste portaalis Novaator.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles