Hubases ümbruses kõlab sumedail õhtuil taas muusikat

Raimu Hanson
, Tartu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene muusikasuvi Antoniuse õue tuli aastal 2012.
Esimene muusikasuvi Antoniuse õue tuli aastal 2012. Foto: Kristjan Teedema

Küllap on mõnelgi muusikahuvilisel eelmisest kolmest suvest tekkinud vajadus neljapäevaõhtuti võtta suund Antoniuse õue, et kuulata hubases ümbruses ja sumedas õhtus pillimängu ja laulu. Sel neljapäeval algab kontserdisari «Muusikasuvi Antoniuse õues» neljandat korda.

Ühe korraldaja Piret Villmanni teatel on sumedate suveõhtute muusikat võimalik kuulata 18. juunist 27. augustini igal neljapäeval kell 20.

Sarja avab 18. juunil kontsert «Linnasuve laul». Lauri Saatpalu ja tema bändi kava hõlmab muusikat Riho Sibulast Hendrik Sal-Sallerini ning Andres Valkonenist Vaiko Eplikuni ehedas saatpalulikus võtmes.

25. juunil on kuulajate ees Ott Lepland ja kitarrist Kristjan Kaasik, kavas on anda kontsert «Hetk teiega». Esitusele tulevad uued lood ja senised hitid.

Juulis käivad neljapäeviti esinemas Karl-Erik Taukar ja ansambli Põhja-Tallinn liige Eric Kammiste ning Allan Vainola ja ansambel Unenäopüüdjad, kus teeb kaasa noor laulja Merli Plink. Hedvig Hansoni laulmist saadavad Andre Maaker (kitarr) ja Marti Tärn (bass ja löökpillid). Muusikalise karnevali Ladina-Ameerika ja Kariibi mere saarte rütmidest korraldavad James Werts (USA/Jamaica) ja tema bänd – see kooslus on Piret Villmanni andmetel eelmise suve publikulemmik. Estonian VGV Trio (kitarrist Heiki Mätlik, viiuldaja Arvo Leibur ja löökpillimängija Terje Terasmaa) toob kuulata Argentina tangokuninga Astor Piazzolla muusikat. Eksklusiivse kontserdi annab reedel, 10. juulil Anne Veski.

Augusti esimese neljapäevaõhtu täidavad Liisi Koikson ja Raivo Tafenau bänd filmimuusika kullafondi lugudega. Samal kuul saab kuulata brasiillanna Denise Fontoura esituses sambasid, forrosid, bossasid jm lõunamaist. Antoniuse õue külastavad ka Hardi Volmer ja Singer Vinger ning Koit Toome ja Jorma Puusaag.

Antoniuse õu asub Tartu vanalinnas (Lutsu 5).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles