Head tegevaid käsitööesemeid kogunes terve lauatäis

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merili Ginter (vasakul) ja Triin Karis oma esimeste käsitööesemetega, mis lähevad Tartu hansalaadal heategevasse müüki.
Merili Ginter (vasakul) ja Triin Karis oma esimeste käsitööesemetega, mis lähevad Tartu hansalaadal heategevasse müüki. Foto: Erakogu foto

Miina Härma gümnaasiumi üheksanda klassi tüdrukute Triin Karise ja Merili Ginteri ettevõtmine koguda annetajailt käsitööesemeid, et panna need hiljem Tartu hansalaadal müüki, läheb suure eduga.

Esimene käsitööde kogumise päev oli eile ja Merili Ginteri sõnul oli annetajaid kaheksa. Need inimesed on Maie Elman, Aino Suits, Karin Raamat, Ene Tannberg, Reet Noorlaid, Erika Puusemp, Lii Kaudne ja Marju Värton.

«Toodi nii salle, mütse, kindaid, sokke kui ka ehteid, võtmehoidjaid, nukke ja teisi mänguasju,» kirjeldas Merili. «Oleme tulemusega super-super rahul ning õnnelikud. Ja oleme Triinuga otsustanud, et teeme veel ühe kogumispäeva enne hansalaata. See päev on 1. juuli kell 10 kuni 14 Miina Härma gümnaasiumis.»

Häid ideid, mõtteid ja mustreid esemete meisterdamiseks võib peatselt leida ka tüdrukute loodud Facebooki leheküljelt «Väike panus, suur mõju».

Triin Karise ja Merili Ginteri heategevusideest aidata esimest tüüpi diabeeti põdevaid lapsi käsitööesmete kogumise ja müügiga kirjutas esmaspäevane Tartu Postimees.

Diabeedihaigete laste ravi on hoolimata haigekassa toest kulukas. Glükomeetri testribasid või glükoosimonitori juurde kuuluvaid sensoreid saab haigekassa toega osta tunduvalt vähem, kui neid tegelikus elus vaja on.

Insuliinsõltuv diabeet on krooniline haigus, mida ei saa välja ravida, kuid veresuhkru taset kontrolli all hoides on võimalik elada pikka ja kvaliteetset elu. Haiguse edukaks kontrollimiseks on vaja insuliini manustada ja ööpäev läbi veresuhkru taset jälgida. See on aga paraku vägagi kulukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles